KotiUutisetSeiska: Dannyn bändissä rumpuja takoneen Lyly Rajalan provosoiva huutelu käynnisti joukkotappelun!

Seiska: Dannyn bändissä rumpuja takoneen Lyly Rajalan provosoiva huutelu käynnisti joukkotappelun!


Kurkistus 1960- ja 70-luvuille, jolloin Danny Show soitti milloin missäkin. Keikat olivat monesti kuumia perunoita, joiden aikana sattui kaikenlaista.

Yksi muisto nousi erityisen hyvin mieleen, kun Dannyn bändi esiintyi Turengissa helmikuun aikana. Talven kylmimpänä kuukautena esiintynyt yhtye onnistui kuumentamaan yleisöä liikaakin, mutta ei suinkaan soittamalla.

Keikka oli ehtinyt jo loppua, eikä Danny ollut enää lavalla kuulemassa rumpali Lyly Rajalan kommentteja.

– Joku yleisöstä oli rutissut koko keikkamme ajan. Lopetettuamme Danny oli jo ehtinyt poistua lavalta, kun minulta menivät lopullisesti hermot, Rajala kertoo.

– Riensin rumpusettini takaa lavan edustalle ja huusin tyhmyyksissäni mikrofoniin:

”Kuule saatanan maajussi, pidä sinä turpasi kiinni! En minäkään tule sinun paskatunkiollesi heiluttamaan talikkoasi, joten anna sinäkin meidän tehdä työt rauhassa.”, muistelee Rajala.

Yleisö otti pahemman kerran nokkiinsa Lylyn terveisistä ja bändin keikkapaikan takahuoneen ovelle ilmestyi joukko vihaisia turenkilaisia.

– Meillä oli siihen aikaan bussikuskina luottomiehemme Tapio Tammilehto eli Topi Sorsakosken isä. Hänkin oli erinomainen laulaja, aivan Olavi Virran tasoinen, Lyly muistelee.

– ”Tammari” näki vastaanottokomitean takahuoneen ovella ja tuli ilmoittamaan, että nyt on hämminkiä!

Hämminki oli varsin lievä kuvaus, sillä tilanne eskaloitui joukkotappeluksi ja viihdetaitelijat joutuivat esittämään hieman erilaisen encoren keikan päätteeksi. Rajalan lisäksi käsirysyyn joutuivat Danny, Tapio Tammilehto, Kirkan sisarukset Muska ja Ykä Babitzin sekä Pepe Willberg.

Joidenkin väitteiden mukaan Willberg olisi saanut puukosta, mutta tieto ei pitänyt paikkansa.

– Se oli silti rajua tappelua. Muistan, miten Dannynkin päästä lähti tukko hiuksia. Myllyssä oli jokaisen pakko olla mukana, kertoo Lyly tapahtuneesta.

Tapio Tammilehto oli tappeluun osallistuneista viihdyttäjistä vanhin, mutta kertoman mukaan mies oli kova tappelemaan. Hän valmistautui kahakkaan omalla tavallaan.

– Hän älysi irrottaa mikrofoninjalasta kolme lyhyttä jalkaa, ja jäljelle jäi vain se lyijymötikkä. Sillä hän kävi hyökkääjiä vastaan, kommentoi Rajala.

Lähde: Seiska





SUOSITUIMMAT