KotiUutisetUseita Oscar-voittajia selvillä jo ennen palkintogaalaa?

Useita Oscar-voittajia selvillä jo ennen palkintogaalaa?


Yhdysvaltojen elokuva-akatemia jakaa vuoden 2020 parhaiden elokuvien Oscar-palkinnot sunnuntai-iltana 25. huhtikuuta eli Suomen aikaa maanantaina aamuyöllä.

1930-luvun Hollywoodiin sijoittuva elämäkertaelokuva Mank on kerännyt peräti kymmenen ehdokkuutta. Kuuden ehdokkuuden elokuvia ovat The Father, Judas and the Black Messiah, Minari, Nomadland, Sound of Metal ja The Trial of the Chicago 7.

Suurimmasta ehdokkuusmäärästä huolimatta Mank on vedonlyöntiyhtiö Mr Greenin mukaan suosikki voittamaan Oscarin ainoastaan parhaasta lavastuksesta.

Joissakin palkintokategorioissa kamppailu vaikuttaa melko tasaväkiseltä, mutta joissakin muissa voittajasuosikki on niin ilmeinen, että niissä olisi yhtä hyvin voitu jo jakaa palkinnot, ainakin jos vedonlyöntikertoimiin on uskominen. Ennakkosuosikeista ”varmin” on animaatioelokuva Soul – Sielun syövereissä. Elokuva on ylivoimainen suosikki parhaan animaatioelokuvan ja parhaan musiikin kategorioissa.

Muita lähes yhtä selkeitä voittajasuosikkeja ovat Chloé Zhao parhaasta ohjauksesta (Nomadland), Daniel Kaluuya parhaasta miessivuosasta (Judas And the Black Messiah) sekä elokuva Sound of Metal parhaasta äänityksestä. Nomadlandin uskotaan voittavan myös parhaan elokuvan palkinnon.

Viime kesänä 43-vuotiaana syöpään kuollut Chadwick Boseman on selkein ehdokasvoittamaanparhaan miespääosan palkinnon (Ma Rainey’s Black Bottom). Parhaan naispääosan ja parhaan naissivuosan ennakkoasetelmat ovat miesten kategorioita huomattavasti tasaväkisemmät.

Oscar-palkinnoille yleensä suuntaa antavassa Golden Globe -gaalassa valittiin muutama viikko sitten parhaaksi elokuvaksi Nomadland, jonka ohjaaja Chloé Zhao sai myös parhaan ohjaajan palkinnon. Chadwick Boseman voitti postuumisti Golden Globen parhaasta miespääosasta draamaelokuvassa (Ma Rainey’s Black Bottom). Daniel Kaluuya palkittiin parhaasta miessivuosasta (Judas And the Black Messiah) ja Soul – Sielun syövereissä sai palkinnot parhaasta animaatioelokuvasta sekä parhaasta musiikista.

Oscar-gaala 2021, kertoimia

Paras elokuva

Nomadland  1.15

The Trial of the Chicago 7  7.00

Minari  15.00

Paras miespääosan esittäjä

Chadwick Boseman (Ma Rainey’s Black Bottom) 1.07

Anthony Hopkins (The Father)  7.50

Riz Ahmed (Sound of Metal)  15.00

Paras naispääosan esittäjä                      

Carey Mulligan (Promising Young Woman)  2.25

Viola Davis (Mo Rainey’s Black Bottom)  3.00

Frances McDormand (Nomadland)  5.00

Paras ohjaus

Chloé Zhao (Nomadland)  1.03

David Fincher (Mank)  11.00

Lee Isaac Chung (Minari)  18.00

Kaikki Oscar-kertoimet: Mr Green





SUOSITUIMMAT