KotiUutisetViranomaiset ja verottaja tekevät nyt harmaan talouden "etätarkastuksia"

Viranomaiset ja verottaja tekevät nyt harmaan talouden ”etätarkastuksia”


Jos joku luuli, että koronavuosi 2020 pisti verotarkastajat ja harmaan talouden iskuryhmät lepäämään, niin erehtyi. Viranomaiset tekevät nyt niin kutsuttuja ”etätarkastuksia”.

Viranomaiset ovat ottaneet uusia valvontakeinoja käyttöön koronatilanteen seurauksena. Poliisin tietoon tullut talousrikollisuus kasvoi edellisvuodesta, Verohallinto puolestaan määräsi harmaan talouden tarkastusten perusteella veroja maksuun yli 80 miljoonaa euroa. Tiedot selviävät tänään julkaistuista harmaan talouden vuoden 2020 torjuntatilastoista.

Viime vuosi oli koronatilanteen takia harmaan talouden torjuntaa tekeville viranomaisille haasteellinen. Viranomaiset pystyivät haasteista huolimatta reagoimaan uudenlaiseen tilanteeseen ja löytämään harmaan talouden torjuntaan uusia tapoja. Esimerkiksi etätarkastuksia otettiin käyttöön.

Viranomaiset lisäsivät tietojenvaihtoa ja tiedon analysointia. Koronatukia ja tilaajavastuulakia valvottiin erityisesti.

Talousrikostutkinnassa on käytetty myös nopeutetun menettelyn tutkintaprosesseja, mikä on osaltaan vaikuttanut siihen, että talousrikosjuttuja on voitu tutkia ja päättää aiempaa enemmän.





SUOSITUIMMAT