KotiUutisetIL: Tuoreessa kirjassa kerrotaan Niko Ranta-ahon rikollisesta ystäväpiiristä

IL: Tuoreessa kirjassa kerrotaan Niko Ranta-ahon rikollisesta ystäväpiiristä


Suomen suurimmasta huumevyyhdistä on nyt kirjoitettu kirja ja siinä käydään läpi muun muassa pääepäilty Niko Ranta-ahon ystäväpiiriä. Kirjan nimi on Katiska – suuri huumevyyhti ja se on kirjoittaneet Iltalehden rikostoimittaja Kia Kilpeläinen sekä Ilta-Sanomien rikostoimittaja Rami Mäkinen.

Vuoden 2021 uudenvuoden kemuista Ranta-aho julkaisi videoita someen, jossa hän lähetti terveisiä Katiskan syyttäjille Heli Vesaajalle sekä Erkki Huhtalalle. Kyseisillä videoilla näkyy kavereita, joiden taustat eivät ole todellakaan puhtoisia. Yksi heistä on mies, joka ei kertonut Ranta-ahon nimeä Katiska-jutun kuulusteluissa, vaikka muutama muu kaveri niin tekikin.

Videoilla ja kuvissa on nähty myös Jeffrey Ong, joka on Bandidoksen Tukholma-osaston presidentti ja hän on Ranta-ahon pitkäaikainen ystävä. Ong on tuomittu monista rikoksista, jotka liittyvät pääosin huumeisiin.

Eräs toinen Ranta-ahon ystävistä on Makuena-Kiyika Nkiwa, joka tunnetaan myös nimellä Evy. Hän on tukholmalaisen Bredängsnätverket-rikollisverkoston jäsen ja heillä on järjestäytyneeseen rikollisuuteen kytkökset.

Evyltä löyty pitkä lista rikoksia kuten törkeä pahoinpitely, ryöstön valmistelu, avunanto törkeään varkauteen, törkeä ampuma-aserikos jne.

Evyn on myös epäilty olevan kytköksissä Espanjassa elokuussa 2018 tapahtuneeseen ruotsalaismiehen murhaan.

Lähde: Iltalehti





SUOSITUIMMAT