KotiUutisetTOP 10: Näitä kirjojen pohjalta tehtyjä elokuvasovituksia fanit arvostavat vähiten

TOP 10: Näitä kirjojen pohjalta tehtyjä elokuvasovituksia fanit arvostavat vähiten


Kirjojen pohjalta tehdään toisinaan elokuvia. Kirja on usein parempi kuin elokuva, mutta elokuvaa on mielenkiintoisempaa seurata jos kirjan on lukenut ennen elokuvan katsomista. Faneilla on näkemyksensä elokuvista, jotka on tehty kirjan pohjalta.

10. Puhtaimmat paperit saa Ben Affleckin tähdittämä ja vuonna 2014 julkaistu toimintatrilleri Gone Girl, joka sijoittuu korkealle IMDB:n arvosana-asteikossa. Fanien joukosta vain 1 % ei pidä elokuvaa kirjan arvoisena.

9. Yhdeksännellä sijalla on vuoden 2009 elokuva nimeltä The Girl with the Dragon Tattoo. Stieg Larssonin novelliin pohjautuva filmi on 6 % vähemmistöllä kehnompi kuin kirja.

8. The Fault in Our Stars arvostetaan kolmen tarkimman kirjaan pohjautuvan elokuvan joukkoon. 8 % faneista mieltää sen huonommaksi kuin samannimisen 200-sivuisen kirjan.

7. The Help -elokuvaa arvostaa 90 % faneista, kun taas 10 % pitää sitä heikompana kuin kirjaa.

6. The Lovely Bones ja The Kite Runner sijoittuvat molemmat sijalle 6. Faneista 12 % ei pidä elokuvia kirjojen veroisina.

5. Sijalla viisi on myös kaksi elokuvaa, Me Before You ja The Book Thief. Nämä 2000-luvun elokuvat eroavat fanien mielestä kirjoistaan 13 % verran.

4. Da Vinci -koodi tehtiin Dan Brownin kirjoittaman ja vuonna 2003 julkaistun bestseller-novellin pohjalta. 15 % faneista ei pidä elokuvaa novellin tasoisena.

3. Pronssisijalle yltävät Paula Hawkinsin mestarillisen kirjan pohjalta tehty The Girl on the Train sekä Harry Potter ja kuoleman varjelukset. Potterin fanit olivat sitä mieltä, että J.K. Rowlingin kirjan tunnelmaa ei onnistuttu vangitsemaan valkokankaalle riittävän hyvin. Molemmat elokuvat olivat 17 % suuruisen faniporukan joukossa kirjaa heikompia.

2. Hopeasijan nappaa Mockingplay – part 2, joka pohjautuu Susanne Collinsin kirjasarjan viimeiseen osaan. Faneista 19 % piti elokuvaa kirjaa kehnompana.

1. Kyseenalaisen kärkisijan valloittaa Fifty Shades of Gray surkeimpana kirjan pohjalta tehtynä elokuvana. Pääosia esittäneiden Dakota Johnsonin ja Jamie Dornanin tähdittämä elokuva jäi pahasti paitsioon, sillä peräti 44 % faneista ei arvostanut kirjan elokuvasovitusta. Tästä kertoo myös IMDB-arvosana 4,1/10.

Lähde: OnBuy
Kuvituskuva: Unsplash





SUOSITUIMMAT