KotiUutisetPoliisi huolissaan Lapin menosta: Mökeillä tapahtuu ja sattuu

Poliisi huolissaan Lapin menosta: Mökeillä tapahtuu ja sattuu


Poliisi on huolissaan ja kertoo asiasta tämänpäiväisessä ulostulossaan.

Asian ja huolen jakavat terveysviranomaiset. Virkavalta toteaa, että bileet Lapin mökeillä jatkuvat eivätkä ihmiset noudata kokoontumissuosituksia. Tiedossa on varsin hyvin, että tällaiset tapahtumat ovat niitä, joissa koronatauti leviää.

Joidenkin asenne on muodostunut ongelmaksi taudinjäljitystyössä. Taudinjäljittäjät ovat havainneet joidenkin ihmisten suhtautuvan heidän työhönsä altistumisten selvittämisessä välinpitämättömästi – jopa vääriä tietoja antamalla – vaikka epidemiatilanne on yhä paheneva.

Poliisi ja terveysviranomaiset muistuttavat, että eristämistä (kun tauti on todettu) ja karanteenia (kun taudille on altistunut) koskevat päätökset ja määräykset ovat velvoittavia. Päätöstä rikkoessaan henkilö syyllistyy rikokseen. Karanteenin rikkominen on terveydensuojelurikkomuksena rangaistavaa ja seuraamuksena on sakko. Eristämisen rikkominen voi tulla arvioitavaksi myös terveyden vaarantamisena, josta rangaistuksena on aina vankeutta.
VIIHDEUUTISIA

- Mainos -

SUOSITUIMMAT


Jatkamalla tämän sivuston käyttöä sitoudut käyttämään evästeitä. Lue lisää

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta saisit parhaan mahdollisen selauskokemuksen. Tallennamme laitteellesi aika ajoin pieniä datatiedostoja, joita kutsutaan evästeiksi (cookies).

Sulje