KotiUutisetPelastusjohtaja paljastaa: Tämä hölmöläinen aiheutti ketjukolarin

Pelastusjohtaja paljastaa: Tämä hölmöläinen aiheutti ketjukolarin


Uudellamaalla takatalvi tuli taas aivan yllättäen ja pyytämättä ja ryttäsi rajoitusten mukaan lumipöllyssä ja liukkailla tarkalleen 80 kilometrin tuntivauhtia ajelevan eteläsuomalaisen kansan autot tuusan nuuskaksi toissapäivänä.

Joku saattoi toki ajaa hurjassa kelissä 78-79 kilometriäkin tunnissa, mutta autoja meni romuttamolle kuin liukuhihnalle. Suomalainen se ei vain osaa ottaa tuota keliä huomioon, vaan ajetaan vähintään sallittua nopeutta huomioimatta keliä, vaikka taivaalta sataisi mummoja.

Syyllistäminen on kuitenkin jälkiviisautta, eikä auta. Ehkä seuraavana talvena taas muistetaan, ellei ole unohdettu.

Ehkä suurin syyllistämisen kärki voidaan kuitenkin kohdistaa siihen uuvattiin, jolle pelastuslaitoksen päällikkö Jari Korkiamäki Helsingistä kohdistaa arvostelunsa.

Syy ainakin yhteen ketjukolariin oli se, kun muuan tolvana jäi kuvaamaan syntynyttä kolaritilannetta. Siihen perään ajettiin sitten rytinällä.

Näin pelastuspäällikkö Korkiamäki somessa:

– Kehä I tänään: Ketjukolari, vastaantulevan liikenteen kaistalla kuljettaja kuvaa kännykällä kolaripaikkaa ohi ajaessaan ja hiljentaa vauhtia samalla. Teki sitten ketjukolarin toisenkin suuntaan. Älä kuvaa onnettomuuspaikkoja!!!





SUOSITUIMMAT