KotiUutisetPertti Salovaara kertoi joutuneensa mielisairaalaan

Pertti Salovaara kertoi joutuneensa mielisairaalaan


Radio Novalle yöradion pariin veljensä Laurin kanssa palannut Pertti Salovaara muistetaan nuoruusaikaisen Härdelli-ohjelmansa (myös tämän sivuston innoittaja) parista, mutta myös kansanedustajana hän istui Arkadianmäellä monen monituista vuotta.

Pertti on avautunut aiemminkin mielenterveyshäiriöistään, mutta nyt hän on kertonut Hymy-lehdelle kuinka joutui mielisairaalaan, tai käytettäköön tässä yhteydessä tuoreempaa nimitystä asiasta: psykiatriseen sairaalaan.

Pertti on kärsinyt masennuksesta ja kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä.

Hymyssä mies kertoo, että masennusvaiheen ollessa päällä hän ei jaksanut edes peseytyä. Ajatus suihkusta tai hiusten pesemisestä tuntui mahdottomalta. Hän vain istui ja tuijotti ulos ikkunasta, jos sitäkään jaksoi. Hiusten peseminen oli ihan liian monimutkainen toiminta. Olisi pitänyt riisuutua, avata hana, tarttua shampoopulloon, kiertää sen korkki auki, laittaa shampoota hiuksiin.

– Kaksisuuntaisessa mielenhäiriössä masennus on täydellisen lamaannuttava. Ihminen on toimintakyvytön. Silloin on turha ehdottaa leppoisaa lenkkiä ulkoilmassa, Pertti sanoo Hymyn jutussa.

Pertti kertoo jutussa myös sairaalakokemuksistaan. Kerran masennuskohtaus iski kesken kanttiinissa istumisen. Hän tuskin jaksoi raahautua sairaalan petiin.





SUOSITUIMMAT