KotiUutisetJuha Miedolla väkevä mielipide nuorten valmennuksesta: Jos ruvetahan kilometrejä säästämähän...

Juha Miedolla väkevä mielipide nuorten valmennuksesta: Jos ruvetahan kilometrejä säästämähän…
Juha Mieto muistelee vanhoja ja puhelee tuoreista Hymyn painetussa lehdessä.

Hän ottaa kantaa muun muassa suomalaiseen maastohiihtovalmennukseen. Kriitikot ovat olleet sitä mieltä, että on tuijotettu pelkästään kestävyysominaisuuksien kehittämiseen samalla kun laji on muuttunut suuntaan, jossa muun muassa nopeuden ja räjähtävyyden merkitys on korostunut.

-Ennenkin on kuule tarvittu räjähtävyyttä ja voimaa ja sitä on ollut. Hiihtovalmennus on maailman yksinkertaisin asia näin kiteytettynä, Mietaa sanoo Hymyssä. Hän tietää miten nuoria pitäisi valmentaa.

-Ihminen kun täyttää 20 vuotta, niin siihen asti sen lihaksisto ja luusto on kehittynyt, ja sitten ollaan aikuisiässä. Nuorena pitää kestävä kivijalka ensin rakentaa, jotta sitten on runkoa kuule ruveta oikeen kunnolla harjoottelemahan, kun tullahan aikuisikähän. Jos nuorena ruvetahan vain kilometrejä säästämähän, levätähän ja twitterissä ollahan, niin jää se kestävän kivijalan rakentaminen ja ei tuu koskaan huippua, Mieto tykittää Hymyssä.
VIIHDEUUTISIA

- Mainos -

SUOSITUIMMAT


Jatkamalla tämän sivuston käyttöä sitoudut käyttämään evästeitä. Lue lisää

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta saisit parhaan mahdollisen selauskokemuksen. Tallennamme laitteellesi aika ajoin pieniä datatiedostoja, joita kutsutaan evästeiksi (cookies).

Sulje