KotiUutisetTesla osti bitcoinia 1,5 miljardilla dollarilla – tuottaako kohuttu kryptovaluutta pian lisää...

Tesla osti bitcoinia 1,5 miljardilla dollarilla – tuottaako kohuttu kryptovaluutta pian lisää suomalaismiljonäärejä?


Lohkoketjuteknologiaa hyödyntävä kryptovaluutta bitcoin käynnistyi vuonna 2009.

Bitcoinin kurssi on ollut alusta lähtien varsin vaihteleva ja se on kokenut nopeita arvonnousuja sekä romahduksia. Nousut ovat kuitenkin olleet niin merkittäviä, että myös monet suomalaissijoittajat ovat nähneet satasien sijoitustensa kasvaneen useisiin miljooniin vuosien aikana. Viime kesästä lähtien kurssi on ollut erityisen nousujohteinen. Kun bitcoinin arvo oli 2020 kesäkuussa alle 10 000 dollaria, 21. helmikuuta 2021 se oli jo lähes 58 000 dollaria (reilut 47 000 euroa). Eilen 24.2.2021 sen arvo oli 49 705 dollaria.

Maailman rikkain ihminen, Teslan multimiljardööriomistaja Elon Musk,on osaltaan heilautellut bitcoinin kurssia viimeaikaisen nousun aikana mm. twiiteillään sekä sillä, että Tesla osti helmikuun alussa bitcoinia peräti 1,5 miljardilla dollarilla. Välittömästi Teslan suursatsauksen jälkeen alkoivat spekulaatiot, seuraako sen vanavedessä jokin muukin suuryhtiö, kuten esim. Apple tai Amazon.

Jos lisää bitcoinin suurostoja tai muuta yllättävää tapahtuu, mahdollisesti sen myötä rikastuvat voivat päätä moninkertaistamaan rahansa toisellakin tavalla, sillä vetoyhtiö Mr Green on avannut kohteen bitcoinin kurssille. Mr Greenin asiantuntijat eivät usko bitcoinin kurssin nousevan 100 000 dollariin huhtikuun loppuun mennessä, joten jos yllättäjänä tunnetuksi tullut kryptovaluutta jatkaa voittokulkuaan vähintään kyseiseen rajapyykkiin, sen puolesta veikanneet nettoavat vedostaan kuusinkertaisen voiton.

Kertoimet: Bitcoinin päätöshinta 30.4.2021

100 000 dollaria (USD) tai enemmän  6.00

99 999 dollaria (USD) tai vähemmän  1.08

Lähde ja pelikohde: Mr Green

Kuva: Pixabay

SUOSITUIMMAT