KotiUutisetNuori suomalaisnainen hautoi itsemurhaa – sivullisten empaattinen huolenpito pelasti ihmishengen

Nuori suomalaisnainen hautoi itsemurhaa – sivullisten empaattinen huolenpito pelasti ihmishengen


Helsingin poliisilaitos jakoi vuolaat kiitokset sivullisille, jotka pelastivat empaattisella toiminnallaan ihmishengen, kun nuori nainen hautoi itsemurhaa.

Kulosaaren sillalla lenkkeillyt Marcus oli tiedustellut nuoren naisen vointia, mutta vastausta ei kuulunut. Hän lähti paikalta, mutta palasi takaisin, kun nainen katosi näköpiiristä. Tällöin hän löysi naisen sillan kaiteen turvattomammalta puolelta, hyisen meren kohistessa alapuolella.

Marcus alkoi jututtaa naista ja viittilöi apua muilta ohikulkijoilta. Paikalle tulivat Laura ja Outi autollaan, ja myös ohiajaneen bussin kuljettaja pysäytti autonsa.

Kaikki tarrautuivat yhtä aikaa naiseen, joka otti avun ja halaukset vastaan. Itsemurhailmoituksen myötä kiireellisen hälytystehtävän saaneen poliisipartion tullessa paikalle Marcus, Laura ja Outi olivat sillalla pitämässä naisesta huolta.

Tätä tarinaa lukiessa pala nousee väkisinkin kurkkuun ja silmät kostuvat. Erittäin esimerkillistä toimintaa kaikilta apuun rientäneiltä ihmisiltä.

– Poliisi ja muut viranomaiset ovat auttamisen ketjussa vasta toinen lenkki. Ensimmäinen ja tärkein olet sinä! Arjen turvallisuus kuuluu kaikille. Kiitos Marcus, Laura ja Outi! kirjoittaa Helsingin poliisilaitos Facebookissa.

Kuvituskuva: Pixabay





SUOSITUIMMAT