KotiUutisetIS: Mitä ihmettä – viiden lapsen isä varasti erikoisen matkamuiston Capitol-rakennuksesta ja...

IS: Mitä ihmettä – viiden lapsen isä varasti erikoisen matkamuiston Capitol-rakennuksesta ja shamaani valtasi ”kukkulan”


Adam Johnson, viiden lapsen isä oli yksi Capitol-taloon tunkeutuneista ihmisistä. Mukaansa hän nappasi erikoisen matkamuiston ja virnuili iloisesti saalis käsissään.

Johnsonin tempauksesta tulee mieleen videopeleistä tuttu lipunryöstö-pelimuoto, jossa vallataan vastustajan tukikohdan lippu ja viedään se sotasaaliina omalle joukkueelle. Tässä tapauksessa kyseinen pömpeli oli puhujanpönttö, symbolisesti tärkeä kaluste.

Johnson jäi kiinni, mutta puhujanpöntön kohtalosta ei ole tarkempaa tietoa. Perheenisää odottaa syyte valtion omaisuuden varastamisesta sekä väkivaltaisesta tunkeutumisesta Capitolin tiloihin. Miehellä on myös aiempaa rikostaustaa, muun muassa liikennerikkomuksiin ja huumeisiin liittyviä rikoksia.

Johnsonin lisäksi kiinni otettiin Jacob Anthony Chansley, ”shamaaniksi” pukeutunut mies, jolla on liitoksia QAnon-salaliittojärjestön toimintaan. Mies on medialle tuttu jo aiemmista tempauksistaan, sillä hän on esiintynyt äärioikeiston mielenosoituksissa jo vuonna 2019.

Chansleyn vallattua ”Capitol-kukkulan”, sosiaalisessa mediassa lähti leviämään tviitti, jota monet ovat jakaneet. Tuukka Tervosen saatesanat sarjakuvasankari-viittauksen kera herättää ainakin hieman hilpeyttä. Julkaisu alapuolella.

Lisää kuvia tapahtuneesta alla olevasta linkistä.

Lähde: Iltasanomat
Kuvituskuva: Pixabay





SUOSITUIMMAT