KotiUutisetVuosi 2020 oli C More -katselumäärissä ennätyksellinen – kotimainen draama katsotuimpien kärjessä

Vuosi 2020 oli C More -katselumäärissä ennätyksellinen – kotimainen draama katsotuimpien kärjessä


C Moren sisältöjä kulutettiin koronapandemian täyttämänä poikkeusvuonna ennätysmäärä – striimausaika kasvoi peräti 68 % edelliseen vuoteen verrattuna. C Moren katsotuimpien listalla paistattelee tänä vuonna liuta suoratoistopalvelun omia kotimaisia alkuperäissarjoja draamasta komediaan. Myös liveurheilua seurattiin tiiviisti – silloin kun sitä oli saatavilla.   

Koronavuosi on vaikuttanut valtavasti suoratoistopalvelujen kysyntään. C Moren sarjojen, ohjelmien, elokuvien ja urheilulajien parissa vietetty aika oli vuonna 2020 oli ennätyksellistä. Striimausaika C Moressa kasvoi jopa 68 % edelliseen vuoteen verrattuna. Myös C Moren asiakasmäärä kasvoi ennätyksellisiin lukemiin.

– Suoratoistopalveluiden vahva kasvu ja käyttö jatkui tänä vuonna. Poikkeuksellinen maailmantilanne selkeästi ajoi ihmiset suoratoistopalveluiden pariin ja on ollut hienoa huomata, miten C Moren loistava sisältökattaus ja huippuluokan palvelu ovat houkutelleet runsaasti myös uusia asiakkaita, kertoo liiketoimintajohtaja Saara Pekkonen C Morelta.

Vuoden katsotuimpien sisältöjen listan ovat täyttäneet C Moren kotimaiset alkuperäissarjat. C Moressa vahvan panostuksen saaneeseen kotimaiseen draamaan ollaan koukussa niin Salattujen elämien kuin C More -alkuperäissarjojen Ex-Onnelliset, Rantabaari, Onnela, Hotel Swan Helsinki, Sunnuntailounas ja Paras vuosi ikinä myötä.

Vaikka monet urheilutapahtumat olivat poikkeusvuonna pitkiä aikoja tauolla, ylsi kärkikymmenikköön lopulta Formula 1. Tv-ohjelmista katsotuimpia olivat ilmiömäiseen suosioon singahtanut Masked Singer Suomi sekä Ensitreffit alttarilla.

Kun katsotaan vain sarjatuotantoja, katsotuimpien joukkoon nousee myös ulkomaisia sarjoja. Suosikkisarja Keeping up with the Kardashians on noussut jälleen ulkomaisten sarjojen ykköspaikalle, mutta kintereille on kiivennyt myös ruotsalaisia C More -alkuperäissarjoja, kuten Hamilton, Bäckström ja Tervetuloa Sjölyckaniin!

Päivittäisdraamasarjojen kategoriassa kotimaiset Rantabaari ja Pihlajasatu ohittivat katselumäärissä vielä viime vuonna kärkikolmikossa paistatelleen Kauniit ja rohkeat. Suosituin elokuva C Moressa oli sekin kotimainen: Vuonna 85. Muita katsojien leffasuosikkeja olivat muun muassa brittiläistrilleri Kolme sekuntia ja uusien Beck-leffojen sarjan käynnistänyt Beck: Peitetehtävä.

Kun urheiluja saatiin koronakevään jälkeen yksi kerrallaan käyntiin, nousi C Moren kiinnostavimmaksi lajiksi suomalaisten ikisuosikki Formula 1, jonka tapahtumarikas kausi paketoitiin ennätysvauhdilla. Luonnollisesti myös jalkapallon Mestarien liiga ja La Liga sekä jääkiekon Liiga keräsivät katsojat C Moren pariin.

– Panostus kotimaiseen draamatuotantoon näkyy vahvasti C Moren katselussa. Niin uudet kuin vanhat tutut C More -alkuperäissarjat ovat löytäneet katsojakuntansa ja ylittäneet odotuksemme tänäkin vuonna. Koronan aiheuttama urheilutauko sai katsojat kaipaamaan liveurheilua kuumeisesti, ja urheilun pariin palattiinkin C Moressa innokkaammin kuin koskaan ennen – Formula 1 ja jalkapallon Mestarien liiga kasvattivat katseluaan hienosti edellisvuoteen nähden, ja Liiga starttasi täydellä teholla syksyllä, kuvailee MTV:n suoratoistopalvelujen ohjelmistostrategi Emmi Lehikoinen

Vuoden katsotuimmat top-10

1. Salatut elämät
2. Ex-Onnelliset
3. Rantabaari
4. Formula 1
5. Onnela
6. Hotel Swan Helsinki
7. Sunnuntailounas
8. Paras vuosi ikinä
9. Masked Singer Suomi
10. Ensitreffit alttarilla

Katsotuimmat sarjat

1. Ex-Onnelliset
2. Onnela
3. Hotel Swan Helsinki
4. Sunnuntailounas
5. Paras vuosi ikinä
6. Keeping up with the Kardashians
7. Hamilton
8. Nyrkki
9. Bäckström
10. Roba

Katsotuimmat päivittäisdraamasarjat

1. Salatut elämät
2. Rantabaari
3. Salatut elämät: Pihlajasatu
4. Kauniit ja rohkeat
5. Emmerdale

Katsotuimmat elokuvat

1. Vuonna 85
2. Kolme sekuntia
3. Beck: Peitetehtävä
4. Luokkakokous
5. Swingers
6. Täydellinen joulu
7. Teräsleidit
8. Kylmä kosto
9. Harry Potter ja viisasten kivi
10. Beck: Epäilyksen tuolla puolen

Katsotuimmat ulkomaiset sarjat

1. Keeping up with the Kardashians
2. Hamilton
3. Bäckström
4. Tervetuloa Sjölyckaniin!
5. Top Dog
6. Murha Sandhamnissa
7. Rebecka Martinsson
8. Schitt’s Creek
9. Killing Eve
10. Heikolla jäällä

Katsotuimmat urheilut

1. Formula 1
2. UEFA Mestarien liiga
3. Liiga
4. La Liga
5. UEFA Eurooppa liiga

Lähde: C More Adobe Analytics




SUOSITUIMMAT