KotiUutiset75v Markku on käräyttänyt pitkän liudan naisiaan pettäneitä miehiä

75v Markku on käräyttänyt pitkän liudan naisiaan pettäneitä miehiä


Markku Savolainen kertoo elämästään painetun Hymy-lehden haastattelussa. Kuvissa hän hiippailee pimeässä, ja käsissään hän pitää suurennuslasia.

Markku on narauttanut huijareita ja pettureita monen vuosikymmenen ajan. Hän on yksityisetsivä.

Tässä vaiheessa joku saattaa nauraa, mutta hymy hyytyy pian. Markku on ammattimiehiä, ei harrastelija. Markku on jo eläkkeellä, mutta hän on toiminut poliisina, vakuutusyhtiön päällikkötehtävissä ja Suomen yksityisetsivä- ja lakimiesliiton varapuheenjohtajana.

Hymyssä Markku kertoo työstään. Hän rakastaa sitä.

-Kyse on poikamaisesta jännityksen hakemisesta. Saan tyydytystä kun asiat paljastuvat.

Vaikka Markku on eläkkeellä, hän tekee silti työtään yksityisetsivänä. Mies kertoo lehdessä, että digitaalisuus ja sosiaalinen media ovat helpottaneet yksityisetsivän työtä, mutta samaan aikaan on kiristynyt yksityisyyden suoja. Vielä 1960-luvulla oli kuulemma mahdollisuus kävellä talonmiehen luo ja pyytää häneltä talonkirjaa nähtäväksi. Yhdellä vilkaisulla sai selville asukkaiden puhelinnumerot, syntymäajat ja lasten lukumäärät.

Lehdessä Markku kertoo, että hyvältä yksityisetsivältä vaaditaan monenlaista osaamista. Pitää tuntea laki, ettei riko sitä, vaikka salakatselupykälän kohdalla.

Markku toteaa, että hän ei tee myöskään moraalittomia keikkoja. Jos vainoharhainen asiakas vaikka kuvittelee että häntä vakoillaan, oikea yksityisetsivä ei ala rahastaa häntä.

Monesti raha nouseekin kynnyskysymykseksi. Ei kenellä tahansa ole varaa palkata avioliitto- ja pettämisasioissa etsivää. Kun seuraa viikkotolkulla jotakuta, hinta nousee helposti tuhansiin. Juttu täällä.





SUOSITUIMMAT