KotiUutisetKolumbian hallitus haluaa laillistaa kokaiinin ja sitten myydä sitä

Kolumbian hallitus haluaa laillistaa kokaiinin ja sitten myydä sitä


Yksi tunnetuimmista kokaiinin tuottajista maailmassa on Kolumbia, huolimatta siitä, että maa on yrittänyt vähentää huumekauppaa sen rajojen sisällä.

Nyt eräät Kolumbian hallituksen jäsenet ehdottavat uutta lähestymistapaa, sillä he vaativat huumeiden laillistamista ja että hallitus ottaisi itse huumeteollisuuden hallintaansa. Tämä auttaisi julkisten varojen vahvistamisessa ja poistaisi kaupankäynnistä niitä pyörittävät väkivaltaiset kartellit.

Senaattori Iván Marulanda on yksi tämän uuden lähestymistavan ehdottajista ja hän kertoi, että siinä hallitus ostaisi kokaiinia markkinahintaan 200 000 viljelijäperheeltä, joiden uskotaan olevan mukana kaupankäynnissä.

Marulanda myös kertoi, että viranomaisten olisi halvempi ostaa sato viljelijöiltä, kun tuhota kyseinen viljely. Tuhoamiseen käytetään vuosittain miljardi dollaria, kun niiden ostaminen maksaisi noin 680 miljoonaa dollaria.

Tässä ehdotuksessa valtio sitten toimittaisi ostettua kokaiinia tutkimusryhmille, jotka tutkisivat sen käyttämistä kipulääkkeissä. Kokaiinin käyttö on laillista Kolumbiassa, kun tuomioistuin katsoi, että sen henkilökohtainen käyttö on ihmisoikeus.

Marulanda ei vielä tiedä tuleeko hänen ehdotuksestaan kuitenkaan yhtään mitään, mutta hän toivoo voivansa tehdä siitä merkittävän vaalikysymyksen vuonna 2022.

Lähde: Anewspost

Kuva: Pixabay





SUOSITUIMMAT