KotiUutisetIL: DBTL:n ex-promoottori velkaantui ja asunto meni alta - sai vielä ehdollista...

IL: DBTL:n ex-promoottori velkaantui ja asunto meni alta – sai vielä ehdollista vankeutta


Entinen Down By The Laiturin festaripromoottori Pasi Tamminen tuomittiin vuoden ja neljän kuukauden ehdolliseen vankeuteen talousrikoksista konkurssin yhteydessä Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa.

Tamminen syyllistyi törkeään kirjanpitorikokseen sekä törkeään velallisen epärehellisyyteen. Hänelle määrättiin myös kolmen vuoden liiketoimintakielto ja korvauksia tuli maksettavaksi verottajalle 91 000 euroa.

Tamminen kiisti syytteet ja kertoi, että maksoi liikekumppaninsa ulos toiminnasta ottaen pankista lainaa. Hän teki yhtiön tililtä nelinumeroisen käteisnoston asuntonsa säilyttämiseksi ja yhtiövastikkeiden maksamiseksi, mutta loppujenlopuksi menetti asuntonsa sekä kesämökkitonttinsa.

Syyttäjän mukaan vuoden 2013 aikana Happening Laituri Oy tuli maksukyvyttömäksi, mutta oikeuden mukaan Tamminen salli maksusuorituksia, vaikkakin oli tilanteesta tietoinen.

– Tamminen on perusteettomasti luovuttanut Happening Laituri Oy:n varoja noin 210 000 euroa. Luovutusten määrä ylittää selvästi sen, mitä velallisen epärehellisyyden arvioiminen törkeäksi vähintään edellyttää, käräjäoikeus totesi.

Teot olivat tahallisia, mutta eivät kuitenkaan näyttäneet erityisen suunnitelmallisilta. Tammisella ei ole rikosrekisteri, joten oikeuden mukaan riittävä seuraus teosta on ehdollinen vankeusrangaistus.

Lähde: Iltalehti

Kuva: Unsplash





SUOSITUIMMAT