KotiUutisetNyt tarkkana! Suosikkiräppärien nimiä hyödyntävä huijaus toimii Facebookissa – tästä tunnistat ne

Nyt tarkkana! Suosikkiräppärien nimiä hyödyntävä huijaus toimii Facebookissa – tästä tunnistat ne


Suosikkiräppärien nimiä hyödyntävä huijaussivusto yrittää kerätä huomiota katteettomilla lupauksillaan, joissa houkutellaan rahalla.

Mikael Gabrielin ja Cheekin nimillä ratsastavat huijaussivut houkuttelevat ihmisiä arvausleikkiin, jonka kautta luvataan ihmisille rahapalkintoja. Toimintatavoista yleisimpiä on ilmoittaa ihmisille ”voitosta”, jolloin heidät saatetaan esimerkiksi ohjata linkin avulla tietoja kalastelevalle sivustolle. Pahimmillaan linkin klikkaaminen voi saastuttaa tietokoneen, jonka suojaukset eivät ole kunnossa ja tätä kautta huijaus pääsee leviämään eteenpäin.

Alla kuvat huijaussivuista.

Valveutuneet ihmiset ovat toki varoitelleet muita kommenttiosiossa, mutta paras keino on ilmiantaa valesivusto Facebookille, sillä kommenttien kautta huijaussivu saa enemmän näkyvyyttä. Valesivuston tunnistaa kuvien ohella myös seuraajien määrästä, sillä esimerkiksi Mikael Gabrielin valesivulla on vain vähän tykkääjiä. Sivulta löytyy tallennevideo aidosta livetallenteesta, jonka pituus on 1 tunti, 16 minuuttia ja 11 sekuntia.

Huijaukselle tyypillistä on ”voitosta” ilmoittavan tahon asettama aikaraja, jonka aikana pitäisi kertoa esimeriksi luottokorttitietoja turvaluvun kera. Lisäksi mainitaan, että ”voittajaa” ei veloiteta mistään.

Kuvituskuva: Pixabay





SUOSITUIMMAT