Koti Uutiset BB-asukkaat lajittelevat Emmyn lahjoittamia vaatteita Asunnottomien yöhön

BB-asukkaat lajittelevat Emmyn lahjoittamia vaatteita Asunnottomien yöhön
Big Brother Suomen asukkaat lajittelevat ja huoltavat verkkokauppa Emmyn lahjoittamia tuhansia vaatteita, jotka toimitetaan Vailla vakinaista asuntoa ry:n Asunnottomien yöhön. 

Big Brother -talon asukkaat saivat maanantaina 12.10. viikkotehtävän, jonka suorittaminen tuottaa konkreettisesti hyvää. Asukkaille toimitettiin secondhand-verkkokauppa Emmyltä lahjoituksena saatuja vaatteita, jotka heidän tulee huoltaa, silittää ja lajitella torstaihin mennessä. Huolletut ja lajitellut vaatteet kuljetetaan BB-talolta Emmy-rekalla eteenpäin Vailla vakinaista asuntoa ry:lle, joka jakaa vaatteet tarvitseville osana lauantaina 17.10. vietettävää Asunnottomien yötä.

Asunnottomien yö on Suomen suurin vuosittain järjestettävän sosiaali- ja terveysalan tempaus, jota vietetään YK:n kansainvälisenä köyhyyden ja syrjäytymisen poistamiseen keskittyvänä päivänä. Vuodesta 2002 lähtien vietetyn Asunnottomien yön järjestelyistä ja koordinoinnista vastaa asunnottomien edunvalvoja, Vailla vakinaista asuntoa (Vva) ry. Asunnottomien yössä Emmyn lahjoittamat ja BB-asukkaiden käsittelemät vaatteet jaetaan asunnottomien päiväkeskuksiin, hätämajoituksiin ja tuetun asumisen asumisyksiköihin.

Emmyn asiakkaat tekevät hyvää

Emmyn ja Vva ry:n yhteistyö asunnottomien hyväksi ei rajoitu vain tähän BB-viikkotehtävään, vaan hyväntekeväisyysyhteistyö on säännöllistä ja jatkuvaa. Kaikki Vva ry:lle matkaavat vaatteet ovat Emmyn asiakkaiden lahjoittamia, niin myös Emmyn BB-taloon toimittama, 12 rullakollista ja tuhansia tuotteita kattava vaate-erä miehille, naisille ja lapsille.

Lähettäessään vaatteitaan Emmyyn myyntiin asiakkaat valitsevat haluavatko myymättä jääneet tai Emmyn valikoimaan kuulumattomat vaatteet takaisin itselleen vai antavatko he käyttökuntoiset vaatteet ja asusteet lahjoitettavaksi hyväntekeväisyyteen. Suurin osa Emmyn asiakkaista valitsee hyväntekeväisyyden.

Asiakkaidensa hyväsydämisyyden ansiosta Emmy toimittaakin hyväntekeväisyyteen kymmeniä tuhansia vaatteita vuoden aikana ja noin 20 prosenttia Emmyn henkilökunnan työajasta kuluu hyväntekeväisyyteen liittyvien työtehtävien parissa. Emmy on jo vuosia lahjoittanut Hope Ry:lle ja nyt myös Pelastakaa Lapset ry:lle.

Kuvat: Nelonen Media

VIIHDEUUTISIA

- Mainos -

SUOSITUIMMAT


Jatkamalla tämän sivuston käyttöä sitoudut käyttämään evästeitä. Lue lisää

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta saisit parhaan mahdollisen selauskokemuksen. Tallennamme laitteellesi aika ajoin pieniä datatiedostoja, joita kutsutaan evästeiksi (cookies).

Sulje