KotiUutisetMies yritti murhata ex-puolisonsa Kuopiossa – "Hän on vienyt minun kunnian"

Mies yritti murhata ex-puolisonsa Kuopiossa – ”Hän on vienyt minun kunnian”


Avioeron myötä mies yritti murhata ex-puolisonsa, koska hän ei hyväksynyt toukokuussa tapahtunutta avioliiton purkua ja päätti kostaa tapahtuneen kulttuurinsa varjolla.

Afganistanilaispariskunnan oli määrä tavata Kuopiossa, mutta ilman näkemistä. Miehellä oli kuitenkin vain yksi ajatus mielessään, sillä hän lähti etsimään puolisoaan tapaamisen jälkeen ja löysikin tämän kadulta kävelemässä.

Mies riisti ex-puolisoltaan puhelimen ja löi tätä useita kertoja veitsellä. Monet haavoista olivat hengenvaarallisia. Naisen onneksi sivulliset tulivat väliin.

– Ensimmäisenä reaktiona halusin ottaa hänen puhelimen ja tietää, kenen kanssa hän puhuu. Jos hän olisi puhelimen antanut minulle, tätä ei olisi ehkä tapahtunut. Menetin siinä kohti malttini tai kontrollini, oli mies sanonut poliisille.

– Mies on tehnyt teon, koska hän on kokenut yhteiselämän päättymiseen liittyvien tapahtumien olevan loukkaus häntä ja hänen kulttuuriaan kohtaan, lukee syyttäjän haastehakemuksessa.

– Ensinnäkin hän on vienyt minun kunnian. Ja minun elämänsalaisuudet on tullut julki. Tämä on pahinta, mitä minun kulttuurissa voi tapahtua. Vaikka minä olen tässä maassa, niin te ette voi viedä minun uskontoani, ette minun kulttuuria. Tiedän, että minun tulee tämän maan lakeja noudattaa, mutta ette voi viedä minulta näitä, oli mies purkanut tuntojaan kuulustelujen aikana.

Lisäksi mies oli ylpeillyt teollaan ja katumusta ei osoitettu lainkaan.

Syyttäjä vaatii miehelle murhan yrityksestä vähintään kahdeksan vuoden vankeustuomiota.

Puolustuksen mukaan kyseessä oli törkeä pahoinpitely tai enintään tapon yritys. Puolustus on pyytänyt myös mielentilatutkimukseen pääsyä, perustellen tätä 39-vuotiaan miehen aiemmilla psykiatrisilla hoidoilla.

Lähde: Ilta-Sanomat
Kuvituskuva: Pixabay





SUOSITUIMMAT