Koti Uutiset Yle: Nettiin kirjoitettu hotelliarvostelu voi johtaa linnatuomioon!

Yle: Nettiin kirjoitettu hotelliarvostelu voi johtaa linnatuomioon!
Netin yksi hyvä puoli kuluttajan kannalta on se, että asiakkaat pystyvät jakamaan kokemuksiaan laajalle yleisölle. Monen yrittäjän kohtuuttomanakin pitämät kirjoittelut kertovat muille, kannattaako kyseiseen paikkaan mennä vai ei.

Siinä missä Suomessa yrittäjä saa puna poskilla pyytää tekemisiään somessa anteeksi (toimituksen huomautus: oli asiakas oikeassa tai ei), on Thaimaassa pikkuisen eri meininki.

Yle kirjoittaa, että ulkomailla työskentelevä yhdysvaltalaismies on mennyt kirjoittamaan thaimaalaisesta hotellista negatiivisen arvostelun Tripadvisor-sivustolle. Kyse ei ole mistää sikailutekstistä vaan perushutusta, huonoa asiakaspalvelua ja niin edespäin.

Mutta Thaimaassapa ei olekaan asiakkaan markkinat, vaan kyse on hyvässä lykyssä kunnianloukkauksesta, joka ei ole maassa mikään pikkujuttu. Mies on päässyt vapaalle jalalle odottamaan tutkinnan etenemistä. Tuomio on pahimmillaan kaksi vuotta linnaa ja viiden tonnin korvaukset vielä päälle.

Ja kuten tiedetään, thaimaalainen vankeusrangaistus on pikkuisen muuta kuin suomalaisten ”punttitreeniä ja sählyn peluuta yhdessä jätkien kanssa”, kuten Niko Ranta-Aho tulevaa linnatuomiotaan kuvaili.

Eipä tässä kukaan ole mihinkään matkustamassakaan koronan vuoksi, mutta kun tilanne on ohi, muista hyvä ihminen tämä: älä kirjoittele nettiin mitään negatiivista ollessasi vielä Thaimaassa! Ja eipä sitä kannata muissakaan kohdemaissa ryhtyä näppäilemään, jos ei satu kyseisen valtion lainsäädäntöä tuntemaan.

VIIHDEUUTISIA

- Mainos -

SUOSITUIMMAT


Jatkamalla tämän sivuston käyttöä sitoudut käyttämään evästeitä. Lue lisää

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta saisit parhaan mahdollisen selauskokemuksen. Tallennamme laitteellesi aika ajoin pieniä datatiedostoja, joita kutsutaan evästeiksi (cookies).

Sulje