KotiUutisetDonald Trump ehdolla Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi – tässä perustelut

Donald Trump ehdolla Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi – tässä perustelut


Yhdysvaltain istuva presidentti Donald Trump on nimetty yhdeksi ehdokkaaksi voittamaan Nobelin rauhanpalkinnon. Trump nimettiin norjalaisen poliitikon toimesta.

Norjalaisen parlamenttipuolueen maahanmuuttokriittinen jäsen Christian Tybring-Gjedde on nimityksen takana. Lähtökohtana hän mainitsi rauhan syntymisen Arabiemiraattien ja Israelin välille. Tybring-Gjeddellä on kolme perustetta valinnalleen.

– Trump onnistui luomaan toverilliset välit kansakuntien välille ja hän teki sen neuvotteluiden kautta. Lisäksi hän onnistui vähentämään joukkojen määrää Lähi-Idässä ja edisti rauhankongresseja, luettelee Tybring-Gjedde ja kuvailee Trumpin saavutuksia ”suurenmoisiksi rauhan aikaansaamisessa”.

Tybring-Gjedde on kohahduttanut valinnallaan aiemminkin, sillä vuonna 2006 hän nimesi ehdokkaakseen Islam-kriittisen Ayaan Hirsi Alin, joka ei kuitenkaan voittanut palkintoa.

– En ole ”iso” Trumpin kannattaja, mutta hän oli avaintekijä helpottamaan kontaktin ottamista sotivien osapuolten välillä, jatkaa Tybring-Gjedde, mainiten esimerkkeinä myös Intian ja Pakistanin kiistan Kashmirin rajalla sekä konfliktin Pohjois-Korean ja Etelä-Korean välillä.

Aikaisemmin neljä Yhdysvaltain presidenttiä on voittanut Nobelin rauhanpalkinnon. He ovat Barack Obama, Woodrow Wilson, Jimmy Carter ja Theodore Roosevelt.

– Valitsijoiden pitäisi katsoa faktoja ja tehdä valinta niiden pohjalta – eikä sen mukaan, miten hän (Trump) käyttäytyy joskus. Viime vuosina palkinnon voittaneet ovat tehneet paljon vähemmän voittonsa eteen, perustelee Tybring-Gjedde.

Lähde: Mirror
Kuvituskuva: Wikipedia





SUOSITUIMMAT