KotiUutisetItävaltalaismies teki erikoisen maailmanennätyksen – sinnitteli jääkylmissä olosuhteissa yli kaksi tuntia

Itävaltalaismies teki erikoisen maailmanennätyksen – sinnitteli jääkylmissä olosuhteissa yli kaksi tuntia


Kun kyse on kestävyydestä, pitkäaikaisesta kivun sietämisestä ja kylmissä oloissa viihtymisestä, niin tämä mies uskaltaa ottaa haasteen vastaan.

Itävaltalainen Josef Köberl oli päättänyt parantaa nimissä ollutta ennätystään, jossa hän sinnittelee 200 kilon jääpalamassan keskellä. Aikaisempi ennätys oli ollut noin kaksi tuntia, nyt mies kesti jäätävissä olosuhteissa kaksi tuntia, 30 minuuttia ja 57 sekuntia.

– Taistelen kipua vastaan ajattelemalla positiivisia asioita, ja piirrän ne eteeni mielessäni. Tällä tavalla kestän, kertoo Köberl suorituksestaan.

Suorituksen aikana sairaanhoitaja piti lukua Köberlin ruumiinlämmön tilasta, miehen ollessa kaulaa myöten jäiden peittämänä. Avustajat nostivat lopuksi miehen ylös jääsammiosta.

– Aurinko tuntui ihollani erittäin mukavalta heti suorituksen jälkeen. Pystyin itse laittamaan sukat jalkaani. Tärkeintä on saada jalat heti lämpimiksi, juttelee Köberl.

Ennätys ei todennäköisesti jäänyt viimeiseksi, sillä Köberl aikoo uusia temppunsa ensi vuonna Los Angelesissa. Artikkelin yläosassa kuva Köberlin ´jääpalatsista´.

Ennätyksensä jälkeen Köberl maisteli hymyillen jäätelöä auringonpaisteessa.

Lähteet: The Guardian, YouTube
Kuvituskuva: YouTube





SUOSITUIMMAT