KotiUutisetMielenosoituksia ja mellakoita Tanskassa ja Ruotsissa, poliisi turvautui kyynelkaasuun – katso video

Mielenosoituksia ja mellakoita Tanskassa ja Ruotsissa, poliisi turvautui kyynelkaasuun – katso video


Lauantaina sattuneet väkivaltaiset tapahtumat lähtivät Tanskassa liikkeelle Koraanista, jota silputtiin ärsytysmielessä. Myös Ruotsissa mellakoitiin päivää aiemmin.

Norjan parlamenttitalon edustalla järjestetty mielenilmaus sai väkivaltaisia piirteitä, kun Islamin vastaisen SIAN-järjestön jäsen repi sivuja ja syljeskeli Koraaniin.

– Katsokaa, nyt minä häpäisen Koraanin, oli SIAN jäsen uhonnut vastamielenosoittajien edessä. Tästä suivaantuneesta ihmisjoukosta yksi henkilö potkaisi häntä jalkaan ennen kuin poliisi tuli kyynelkaasun kanssa väliin.

Poliisi oli pystyttänyt paikalle suoja-aidan ihmisryhmien väliin, mutta osa tunkeutui silti sen yli. Mellakoitsijat yrittivät ottaa kiinni kirjan turmelleen henkilön.

Lopulta poliisi pani pisteen mielenosoitukselle, ettei tilanne eskaloituisi enempää. Poliisi pidätti kaikkiaan 29 ihmistä rähinöinnin seurauksena.

Samanlaista toimintaa nähtiin myös Ruotsissa, jossa julkinen Koraanin polttaminen käynnisti mellakan perjantaina. Tapahtumista löytyy kahden minuutin mittainen video VG:n sivuilta. Linkki alapuolella.

Lähde: VG
Kuvituskuva: Pixabay





SUOSITUIMMAT