KotiUutisetNäistä merkeistä tietää olevansa aidosti rakastunut!

Näistä merkeistä tietää olevansa aidosti rakastunut!


90-vuotias Francesco Alberoni on italialainen sosiologi ja hän on yksi tunnetuimmista rakkauden sekä parisuhteen tutkijoista. Hän tietää hyvin, mitä rakkaus on.

Alberoni kertoo, että voimakas ihastumisen tunne on läsnä rakastumisen alussa, mutta se laantuu ajan saatossa. Rakkauden tunnistaa siitä, että tunteiden tasaantuessa haluaa edelleen viettää aika yhä enemmän mielitiettynsä kanssa. Kun hän on poissa, niin ajattelee häntä ja saattaa tuntea jopa masennusta, kun joutuu olemaan erossa toisesta.

Alberoni on huomannut, että rakkaus tuntuu erityisen voimakkaalta juuri silloin kuin kumppanit eivät ole toisestensa seurassa. Rakastaessa arvostaa rakkauden kohdetta ja hänen persoonallisuutta sekä luonnetta. Sanoilla, valinnoilla ja teoilla haluaa osoittaa, kuinka tärkeä tämä kyseinen ihminen oikein on.

Yhteisen tulevaisuuden kokee välttämättömänä ja rakkaudella on myös mahdollisuus korjata vaikkapa lapsuusaikana kokemaansa luottamuksen puutetta. Rakkausuhteessa voi kohdata oman tarvitsevuuden ja uskalluksen toisen ihmisen luottamiseen.

Monen mielestä on vaikea olla onnellinen ilman rakkautta. Älä pelkää siis rakastua, sillä tutkimuksissa on havaittu, että ilman kerran saavutettua rakkauden kokemusta koko elämä saattaa tuntua vähäpätöisemmältä.

Lähde: Väestöliitto

Kuva: Unsplash





SUOSITUIMMAT