KotiUutiset"Kuolleeksi" todettu potilas heräsi eloon – aiheutti järkytyksen

”Kuolleeksi” todettu potilas heräsi eloon – aiheutti järkytyksen


Eläkeläisnainen oli joutunut sairaalan leikkauspöydälle suolitukoksen vuoksi. Operaation päätyttyä hänet oli todettu kuolleeksi.

Naisen omaisille oli ilmoitettu vainajasta, joten he ryhtyivät suunnittelemaan hautajaisia. Kello 1.10 aamuyöllä 81-vuotiaan Zinaida Kononovan ruumis siirrettiin keskussairaalan ruumishuoneelle. Seitsemän tuntia myöhemmin ruumishuoneen työntekijä koki elämänsä järkytyksen, kun Kononova loikoili lattialla.

Pöydällä maannut isoäiti oli aikonut nousta pöydältä ja paeta sairaalasta, mutta hän putosi lattialle. Lähistöllä oleva ambulanssinkuljettaja kuuli järkyttyneen työntekijän huudot.

– Isoäiti, käypäs nyt makuulle, ole ihan hiljaa, oli päivystäjä työntekijä koohkannut kovaäänisesti.

Hämmästyksen ymmärtää, sillä Kononovalle puhunut henkilö luuli tulleensa hulluksi, joka puhuu kuolleen ruumiin kanssa. Pian mieli kuitenkin muuttui, sillä isoäiti tarttui häntä kädestä kiinni ja vetosi avuntarpeeseensa.

– Meillä on epätavallinen tilanne. Hän on elossa, oli sairaalan vanhempi lääkäri sanonut, soittaessaan Tatianalle, Zinaidan veljentyttärelle.

Tatiana oli toki mielissään, että hänen tätinsä on elossa, mutta hän kyseenalaisti sairaalan toiminnan.

– Miten tällaista voi tapahtua, oli Tatiana kysynyt.

Myöhemmin selvisi, että Kononova oli lähetetty ruumishuoneelle vain tunti ja 20 minuuttia ´kuoleman´toteamisen jälkeen, kun sääntöjen mukaan minimi on kaksi tuntia.

Kononovan hoitoa johtanut lääkäri pidätettiin virastaan virallisten tutkimusten ajaksi.

– Jokainen tekee virheitä, oli lääkäri todennut.

Tästä huolimatta Kononovan omaiset harkitsevat oikeustoimia sairaalaa vastaan.

Lähde: Ladbible
Kuvituskuva: Pixabay





SUOSITUIMMAT