KotiUutisetJope Ruonansuu on muutama tunti sitten kuollut

Jope Ruonansuu on muutama tunti sitten kuollut


Koko kansan imitaattori, koomikko, viihdyttäjä ja muusikko Jope Ruonansuo on muutamia tunteja sitten siirtynyt ajasta ikuisuuteen.

Hän kuoli vain 56-vuotiaana. Asian on vahvistanut hänen lähipiirinsä.

Kuolemasta kertoi ensimmäisenä Yle.

Jope sairasti ruokatorven syöpää, joka diagnosoitiin hänellä kaksi vuotta sitten. Tuolloin julkisuudessa kerrottiin vielä, ettei syöpä ollut ehtinyt levitä. Ilmeisesti viheliäinen tauti ei kuitenkaan kaikonnut lopullisesti.

Ruonansuu oli naimisissa, ja hänellä on kolme lasta, 24- ja 4-vuoiaat tyttäret sekä 10-vuotias poika.

Perhe oli miehelle tärkeä.

– Koen olevani pikkuisen pioneeri siinä, että olen ollut raivaamassa pois sitä käsitystä, että tällä alalla on pakko tappaa itsensä työllä. Ei niitä rahoja oteta mukaan lopussa arkkuun. Kyse on myös ajasta. Jos on lapsia, aikaa on annettava heille. Aika lasten kanssa on korvaamatonta. Tietää, ettei se kestä kauan. Kohta he ovat isoja ihmisiä, hän kertoi Syöpäjärjestöjen kampanjalle kolme vuotta sitten.

SUOSITUIMMAT