KotiUutisetMiksi nännit kovettuvat? Lue selitys!

Miksi nännit kovettuvat? Lue selitys!


Et varmastikaan käytä kovinkaan paljoa aikaa miettiessäsi nännejäsi, kunnes ne yhtäkkiä suorastaan vaativat saada huomiosi. Juuri silloin saatat olla treenaamassa, kun nännit alkavat sojottaa kireän paidan läpi tai sitten aleneva ilman lämpötila saattaa tehdä yllättäen saman tempun.

Mutta mikä sitten oikein saa nännit kovettumaan? Kaikilla naisilla on erilaiset rinnat ja kaikkien nännit reagoivat tilanteisiin eri tavoin, mutta anatomisesti katsottuna tähän on kuitenkin olemassa selitys.

Nyt hieman anatomiaa, eli nänniä ympäröivän alueen alla on pieniä lihaksia, jotka supistelevat vetäen ihoa sekä samaan aikaan työntävät nänniä ulospäin. Kehon sympaattinen hermosto siis lähettää signaaleja pienten lihasten hermoille, jotka saavat ne supistelemaan ja tähän vaikuttaa henkilön sen hetkinen mielentila. Joillekin ihmisille poikkeuksellinen tilanne voi laukaista tällaisen reaktion, mutta kuten kaikki tiedämme, niin jokainen meistä on ainutlaatuinen ja niin on myös näissäkin monimutkaisissa asioissa.

Tietenkin edellämainittu stimulaatio voi olla seksuaalinen. Kuten jo luultavasti tiedät, niin nännisi ovat herkkä erogeeninen alue ja aivan kuten klitoris tai penis, niin myös nännit koostuvat erektiokudoksesta, jossa verenvirtaus on lähes päätä huimaava.

Lämpötilan tippuminen vaikuttaa ihon alla oleviin pieniin lihaksiin ja näin nännit työntyvät ulospäin. Tällä tavoin ne myös suojaavat rintarauhasia kylmyydeltä. Myös hormonit saattavat kovettaa nännit ilman sen tarkempaa syytä. Se, kuinka herkkiä eri ihmisten nännit ovat ärsykkeille on geneettisesti määritelty.

Lähde: Shape

Kuva: Pixabay





SUOSITUIMMAT