KotiUutisetSuomessa on heinäkuussa "varmasti" hellettä, mutta kuinka monena päivänä?

Suomessa on heinäkuussa ”varmasti” hellettä, mutta kuinka monena päivänä?
Kesälomia limitetään nykyisin pitkin kesää, mutta heinäkuu pitää sinnikkäästi kärkisijaa suomalaisten halutuimpana lomakuukautena ja miksipä ei pitäisi, sillä tilastollisesti Suomessa on juuri heinäkuussa eniten lämpimiä päiviä.

Tämäkin kesä on alkanut hienosti monien hellepäivien merkeissä. Jopa 30 asteen lämpötiloja on jo ehditty kolkutella monilla paikkakunnilla ja tällä viikolla raja todennäköisesti ylitetään. Onko tätä herkkua siis luvassa lisää? Sääennusteiden mukaan heinäkuun keskilämpö olisi suunnilleen normaali tai 1-2 astetta normaalia korkeampi, mutta kun tarkastellaan menneitä kesiä ja niiden ennusmerkkejä, mittari voi nousta ensi kuussa vähintään 25 asteeseen eli hellerajalle hyvinkin usein.

Ilmatieteen laitoksen tilastojen mukaan Suomessa on ollut vuodesta 1961 lähtien eniten hellepäiviä heinäkuussa vuosina 1973 ja 2010, jolloin niitä oli peräti 30. Vuonna 2018 paistateltiin heinäkuussa käristyskupolin alla 27 päivää.

Kylmistäkin kesistä on viime vuosina kärsitty. Vuoden 2015 heinäkuu oli varsinainen vilukissan painajainen, kun mittari nousi koko Suomessa hellerajalle ainoastaan kolmena päivänä. Vuoden 2017 heinäkuussa oli hellepäiviä 10 ja viime vuonna 13.

Tämän vuoden heinäkuulle Mr Greenin kertoimenlaskijat eivät lupaile ennätyslukemia, mutta kertoimet viittaavat silti melko runsaisiin helteisiin.

Pienimmän eli todennäköisimmän kertoimen hellepäivien määrälle saa Mr Greenillä 16-19 päivää ja toiseksi pienimmän 20-23 päivää. Suurimmat voitot saataisiin, jos hellepäiviä kertyisi hyvin vähän. 1-2 hellepäivän kerroin on 25 ja 0 päivää toisi rahat takaisin peräti 30-kertaisesti. Toisaalta myös maksimimäärä käristyspäiviä, 28-31, tuottaisi kymmenkertaisen voiton.

Kertoimet:

Montako hellepäivää Suomessa  on heinäkuussa 2020?

0 päivää            30.00

1-2 päivää        25.00

3-5 päivää        15.00

6-10 päivää      5.00

11-15 päivää    4.00

16-19 päivää    3.00

20-23 päivää    3.50

24-27 päivää    5.00

28-31 päivää    10.00

Lähde ja pelikohde: Mr Green

Kuva: Pixabay

VIIHDEUUTISIA

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Mainos -

SUOSITUIMMAT


Jatkamalla tämän sivuston käyttöä sitoudut käyttämään evästeitä. Lue lisää

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta saisit parhaan mahdollisen selauskokemuksen. Tallennamme laitteellesi aika ajoin pieniä datatiedostoja, joita kutsutaan evästeiksi (cookies).

Sulje