KotiUutisetRakas päiväkirja: Äitini ei voi sietää sitä, miltä näytän

Rakas päiväkirja: Äitini ei voi sietää sitä, miltä näytän


Minulla on pitkät hiukset ja käytän tiukkoja farkkuja. Nenässäni on lävistys ja myös molemmissa korvissani. Joten minulta löytyvät juuri ne asiat, joista vanhempani eivät pidä. Kuulen jatkuvasti, että vain tytöillä voi olla pitkä tukka, korvalävistyksiä ja pillifarkut. Jos pojalla on jokin edellä mainituista, se tarkoittaa vanhempieni mielestä, että hän on homppeli. Isälläni oli tuollainen mielipide lähinnä äitini takia. Vanhempani ovat eronneet, joten nyt hän ei välitä siitä miltä näytän. Mutta äitini taas… No, hän heittää jatkuvasti rajuja kommentteja asiaan liittyen, vaikka olenkin hetero.

Kaikki alkoi, kun olin lapsi. Näin pojan, jolla oli pitkät hiukset ja tiukat farkut ja silloin ajattelin ”Vau, hän näyttää niin coolilta!” Joten siitä lähtien halusin kasvattaa hiuksiani ja käyttää sellaisia farkkuja. Äitini ei sallinut sitä ja hän vei minut parturiin ja puki päälleni leveämpää housua. Onnistuin kuitenkin jotenkin vakuuttamaan äitini ja hän antoi minun pukeutua tiukkoihin farkkuihin ja lävistää vasemman korvani, mutta hän loukkasi minua edelleen.

Yhtä hetkeä en voi unohtaa. Halusin todella saada nenääni lävistyksen, mutta pelkäsin kertoa hänelle… Tuota pelkoa voisi verrata siihen, kun joku haluaa tulla kaapista ulos. Muistan sanoneeni sen leikkisästi ja lisäsin päälle tekonaurun. Sanoin ”Äiti, haluaisin nenälävistyksen.” Hän sanoi: ”Miehet, joilla on lävistyksiä näyttävät hinureilta. Oletan, että haluat minun ostavan sinulle myös tyttömäisiä vaatteita, koska haluat näyttää sellaiselta?” Se todella satutti minua. Hän yritti esittää omia ahdasmielisiä mielipiteitään tosiasioina. Yritin puhua hänen kanssaan asiasta, mutta hän vain lakaisi sen maton alle ja sanoi edelleen, ettei voi sallia moista.

Äitini siis syyttää minua homppeliksi vain tyylini takia. Tällaiset syytökset saivat minut pakkomielteisesti miettimään suuntautumistani ja sitä, että olenko todella hetero. Tiesin pitäväni naisista, mutta sillä hetkellä analysoin jatkuvasti olemustani ja persoonallisuuttani sekä aikaisempia kokemuksia tytöistä. Pääsin asian yli, mutta jonkin aikaa se todella söi minua sisältä. Minulla on vain erilainen maku tiettyihin asioihin, mutta näen inhon äitini kasvoilta. 

Tunnen, että olen pettänyt äitini ja muun perheeni, koska päätin näyttää siltä miltä itse haluan. Vaikka äitini sai minut pohtimaan identiteettiäni ja valittaa asiasta, en silti muuttaisi mitään. Päivän lopussa ainoa henkilö, jota sinun tarvitsee miellyttää olet sinä itse ja niin kauan kuin olet tyytyväinen siihen kuka olet, niin kenenkään muun mielipiteellä ei saisi olla mitään vaikutusta tai painoarvoa sinulle.

Lähde: Dear Diary

Kuva: Unsplash





JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SUOSITUIMMAT