KotiUutisetRakas päiväkirja: Olen lihava, koska ruoka on ainoa lohtuni

Rakas päiväkirja: Olen lihava, koska ruoka on ainoa lohtuni


Olin koko lapsuuteni ajan pullukka, mutta aivan kuten kuka tahansa muu, halusin näyttää hyvältä. Halusin, että tytöt pitäisivät minusta tai että saisin vain ystäviä. Mutta en ollut niin motivoitunut muuttumaan kuin vasta viime vuonna.

Kaikki tapahtui kuntosalilla, mihin luokkamme meni. Siellä mitattiin pituus ja paino. Kun astuin vaakaan, olin kuolla järkytyksestä. 227,6 paunaa (lähes 103 kiloa). Ajattelin heti, että tässä on oltava jokin virhe ja ehkä he käyttivät eri painojärjestelmää. Kun pääsin kotiin, menin vaa’alle ja lukema oli sama. Painoni oli järjetön. Kun katsoin peiliin tunsin inhoa ja vedin paitani alas yrittääkseni näyttää niin hyvältä kuin mahdollista. Silloin viimein tiesin, että minun oli muututtava.

Tämän jälkeen motivaatio löytyi ja aloitin liikunnan kesällä. Laitoin myös ruokavalion kuntoon ja hetken aikaa kaikki meni hyvin, kunnes menin takaisin kouluun, jossa kiusaajat saivat motivaationi alas. Yhden kerran yksi oppilas alkoi luokassa paasaamaan koostani. Hän sanoi esimerkiksi ”Hei, läskiperse” tai ”Laihduta läski”. Oli lähellä, etten lyönyt häntä siinä tilanteessa, mutta sitten vastasin: “HILJAA! EN OLE LÄSKI, OLEN VAIN PULLEA!” Asia on niin, että ruoka on lohtuni. Se on yksi pahimmista heikkouksistani. Joten aina kun olen stressaantunut tai joku kiusaa niin minulle tulee himo roskaruokaan. Ja yhtäkkiä olin takaisin lähtöpisteessä.

Ehkä olisi helpompaa vastustaa roskaruokaa, jos sitä ei olisi saatavilla, mutta äitini tuo jatkuvasti sitä kotiin. Sanon hänelle: ”Voisitko lopettaa roskaruoan tuomisen kotiin? Tai ainakin piilottaa sen?” Mutta hän ei kuuntele. Se stressaa minua ja sitten minulle tulee himo siihen. Ja vaikka yritän tehdä muutoksen, hän ei sano sanaakaan tai rohkaise minua lainkaan. Tarkoitan, että hän kyllä välittää minusta, mutta ei sano mitään eikä ole edes ylpeä minusta!

On vaikea olla erilainen kuin muut, varsinkin kun sinulla ei ole tarpeeksi tukea perheeltäsi tai kun sinua kiusataan koko ajan. Mutta ymmärrän nyt, että pääviholliseni on mieleni. Haluan tietysti muuttua, mutta mieleni on kuin oma ihminen yrittäen viedä motivaatiotani pois. Haluan näyttää hyvältä ja olla komea. Haluan tyttöjen tai kaverien tulevan luokseni ja sanovan ”Hei, Ethan!” Toivon, että selätän tämän oravanpyörän ja voin vihdoin olla tyytyväinen itseeni.

Lähde: Dear Diary

Kuva: Unsplash





JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SUOSITUIMMAT