KotiUutisetHUS:n neurokirurgi: Tämä on katastrofi - Suomi tekee kaiken väärin

HUS:n neurokirurgi: Tämä on katastrofi – Suomi tekee kaiken väärin


HUS:n neurokirurgi ja molekyylilääketieteen tohtori Esa-Pekka Pälvimäki valittaa Twitterissä, että Suomessa ei toimita oikealla tavalla koronakriisin kourissa.

Pälvimäen mukaan Suomen koronatilanne on katastrofi ja suoranaista ”idiotismia”.

– Tämä on katastrofi. Suomi tekee kaiken väärin. Miksi kulkea todistetusti katastrofiin vievää tietä, kun sen välttämiseen johtava tie on todistetusti olemassa?, Pälvimäki ihmettelee.

– Ylireagointi varhaisessa vaiheessa: Täydellinen sulku (liian myöhäistä nyt), testaa, jäljitä, eristä, testaa, testaa, helpota rajoituksia, toista, toivu aikaisin.

HUS:n neurokirurgi Esa-Pekka Pälvimäki. Kuva: Twitter.

Pälvimäki peräänkuuluttaa Suomeen samanlaista koronapolitiikka kuin on harjoitettu esimerkiksi Etelä-Koreassa, jossa nopeasti aloitetut testaukset ja tiukka seuranta ovat alkaneet tehota.

Pälvimäki ei ole tyytyväinen Suomen viranomaisten hänen mielestään liian hitaisiin toimenpiteisiin. Lauantaina hän vetosi suoraan suomalaisiin.

– Ulkonaliikkumiskieltoa esitetään nyt keinona. Idiotismia. Puut ja linnut, pyöräily ja kävelylenkit eivät levitä koronaa. Pidetään etäisyyttä ihmisiin. Nyt: baarit, kuntosalit, ravintolat, kaupat (paitsi itsestäänselvästi välttämättömät), koulut, etc kiinni. Lisää covid testausta.

– Hyvät ihmiset, koska Suomi ei teitä eristä, eristäkää itse itsenne. Näin tästä selvitään. Muuten ehkä ei selvitä. Ollenkaan.

Sunnuntaina Pälvimäki ihmetteli, miksi Suomessa edelleen odoteltiin, vaikka esimerkiksi Espanjassa oli tehty merkittäviä rajoituksia ihmisten liikkumiseen toistensa lähellä.

– Ravintolat, kahvilat, liikkeet kiinni. Ihmiset saavat käydä ulkona vain kaupassa, apteekissa tai ulkoiluttamassa koiraa. Odotetaanko?

Pälvimäen mukaan päätöksen pitkittäminen johtaa siihen, että myös sulku pitkittyy, ”työpaikkoja menee, talous ei kestä eikä toivu, ihmisiä kuolee paljon, pitkään”.

– Nyt pitää pistää Suomi kiinni, ja aloittaa laajamittainen testaus- ja eristysohjelma, saadaan Suomi taas auki, neurokirurgi toteaa.

Ylin kuva: Pixabay

4 KOMMENTIT

 1. Herätän aamulla nuorimmalle laitettu kuvia niin ehkä se auttaa selviämään taas tästä päivästä. Meillä asuu erityislapsi jolla myös erikoinen immuunijärjestelmä se saattaa hyökätä itsensä vastaan jos tarpeeksi kuormitaan pöpöillä . Lapseni ei oikein käsittää tätä tilannetta tulee raivoreita..itkuja..kaikesta huolimatta rakastan häntä ja olen iloinen että olemme edelleen terveenä säilynyy . Elämä muuttui täysin.. en kärsii yksin koska tekin kärsitte. Uskon huomiseen ja uskon että selvitään tästä mutta meidän on kaikki vedettävä samasta narusta. Jos et ole kovin kärsivällinen tyyppi niin nyt tyo kärsivällisyys pikkuhiljaa kasvaa koska muuta vaihtoehtoa ei ole kuin sopeutuu ja odottaa. Meillä jokaisella on nyt oikeus olla välillä mieli maassa..välillä ikuisia ..välillä elämä hymyileekin. Labra koulussa kirjoitin tästä useampia vuosia sitten. Se hiljainen tappaja on tehnyt tulonsa jo pitkä. Jos mieti positiivisesti niin tällä hetkellä planeetta saa aika korjantuu meidän virheistämme . Pysykää terveenä ja yrittäkää etsiä niitä positiivisia asioita synkkeiden keskeltä.

 2. Neurokirurgi ei ole epidemilolohuan asianntuntija, sorry. Mistä tiedämme, onko E-Korean tiedot oikeat? Aasiasta tulee perinteisesti enemmän propagandaa kuin faktaa.

 3. Täysin oikea diagnoosi Pälvimäeltä,korona on hoidettu huonosti .Sitä on tuotu lentokenttien ja satamien kautta ulkomailta vapaasti levitykseen ja testauksiin suhde aluksi vähättelevä ja nyt poukkoillaan.
  Ikävä sivujuonne on poliittinen asennoituminen,moni haluaa Sanna Marinin ja hallituksen onnistuvan ja kaikkia toimia ylistetään mitä hallitus tekee,mutta koronakriisiä ei ratkaista kannatusluvuilla eikä poliittisella asennoituimisena.
  Isojen taustajoukkojen edessä oleva kokematon ministeri joutuu liian usein populismia paineeseen ja usein se johtaa kannatuksen ”kananlentoon.”
  Helpompi olla luvan kanssa rahan ja tukien antaja ”hyvän ” syyn edessä,mutta koronakriisi saattaa loppua ennen hallituskautta ja jälkipyykki on käytävä läpi.
  WHO:n ohjeistukset kriisin alussa oli hallitukselle toisarvoisia ja myös onnistumiset ja epäonnistumiset eri maissa mitättömiä referenssejä,oli vain THL .
  Marin on halunnut selvän informatiivisen linjan jota on vaikea pitää yllä kun taustapolku ei ole selvillä ja kokemattomuus on jo tullut läpi kun medialle kerrotaan etukäteen asioita johtaja innossa ilman tutkimuksia ja päätöksiä (huoltovarmuus).
  Vastuunkantaminen on vaikeampi kokemattomalle kuin alkaa lunta tulla tupaan ja siinä Marin testataan.
  Kantaako selkä suorana myös virheet vain alkaako ylimielisesti puolustelemaan.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SUOSITUIMMAT