KotiUutisetRakas päiväkirja: Äitini raskas petos

Rakas päiväkirja: Äitini raskas petos


Dear Dairy on palvelu, joka muuttaa nuorten aikuisten kertomia tositapahtumia animaatioiksi. Tässä Emman tositarina:

Hei, nimeni on Emma ja sain äskettäin selville kauhean salaisuuden, jonka äitini piilotti minulta melkein vuoden ajan. Minä ja äitini olimme aina olleet erottamattomia. Vietimme melkein kaikki päivät yhdessä katsoen satunnaisia ohjelmia Netflixistä, teimme illallista yhdessä tai vain keskustelimme. Isäni jopa hommasi meille ystävyysrannekkeet vitsillä, koska äitini oli minun BFF [paras ystävä ikuisesti]. Meidän välillämme ei ollut salaisuuksia. Hän kertoi minulle, että olen tärkein henkilö hänen elämässään, mutta kävi kuitenkin ilmi, että niin ei ollut. Äitini ei ainostaan pettänyt minua, vaan repi meidän täydellisen perheen hajalle.

Äitini ei siis ollut pelkästään minun BFF, vaan hän myös auttoi minua ylittämään yhden elämäni vaikeimmista ajanjaksoista, koska tulin 17-vuotiaana raskaaksi. Ja kyllä, vauvan isä suuttui ja jätti minut. Olin täysin musertunut raskauteni kahden ensimmäisen kuukauden aikana, mutta vanhempani, etenkin äiti, tuki minua. Raskauteni teki minut ja äitini vielä lähemmiksi. Hän jopa rohkaisi minua menemään treffeille.

Kun tunsin olevani valmis aloittamaan deittailun uudelleen, Josh otti minuun yhteyttä Tinderissä. Me juttelimme ja hän pyysi minua ulos. En ollut varma pitäisikö suostua, koska olin raskaana, mutta äitini rohkaisi minua menemään ja pitämään hauskaa. Seuraavana päivänä tapasimme paikallisessa ravintolassa. Josh oli ihana! Meillä klikkasi heti ja puhuimme tuntikausia kaikesta. Hän sai minut nauramaan niin kovin, että unohdin jopa sydämeni särkymisen. Deittien jälkeen olin taivaissa. Jatkoimme tapailua, mutta minun piti jossain vaiheessa kertoa hänelle, että olin raskaana.

Yhtenä päivänä istuimme kahvilassa ja kerroin yhtäkkiä: ”Josh, olen raskaana.” Hymy katosi hänen kasvoiltaan ja hän vain katsoi minua hämmentyneenä. Hetken aikaa ajattelin: ”Tämä oli tässä.” Sitten Josh sanoi: ”Tiedäthän, että  ei ole sellaista asiaa, joka voisi repiä meidät erilleen. Selviämme tästä yhdessä.” En voinut uskoa, että asia oli hänelle ok! Siitä hetkestä lähtien tiesin, että Josh oli kaikki mitä toivoin mieheltä. Päätin, että hänen ja äitini oli aika tavata.

Kutsuin Joshin päivälliselle. Olin hermostunut, entä jos he vihaisivat toisiaan? Entä jos äitini luulisi, että hän ei sopisi minulle? Kun esittelin Joshia vanhemmilleni, huomasin, että äitini tuijotti häntä jatkuvasti. Ajattelin vain: ”Voi ei, äitini vihaa jo häntä!” Ja illallisen aikana hän alkoi kysellä Joshilta: ”Mitkä ovat tulevaisuuden suunnitelmasi? Mitkä ovat aikomuksesi Emman kanssa? Aiotteko mennä naimisiin?” Olin niin nolona, että potkaisin äitiäni jalkaan pöydän alla pyytäen häntä lopettamaan kaikessa hiljaisuudessa. Mutta yllättäen, Josh ei tuntunut kiusaantuneelta, hän oli viehättävä ja vastasi kärsivällisesti kaikkiin kysymyksiin. Kun illallinen oli lopulta ohi, äitini sanoi: ”Pidän hänestä. Hän vaikuttaa todella mukavalta kaverilta.” Olin niin iloinen! Äitini hyväksyntä oli minulle kaikki kaikessa ja Josh muutti pian asumaan kanssani vanhempieni luokse. Kaikki oli täydellistä. Hän oli tukena raskauteni aikana ja kun tyttäreni syntyi, hän sanoi: ”Haluan olla hänen isänsä virallisesti.” ”Oletko varma?” kysyin. Josh hymyili vastaten: ”Tietenkin olen varma, olette perheeni!” Se oli sitoumus, jota olen aina toivonut. Josh oli upea isä, mutta mikä parasta, hän tuli toimeen äitini kanssa. He nauroivat jatkuvasti toistensa vitseille ja puhuivat joskus jopa tuntikausia. Mutta pian kaikki muuttui kokonaan…

Ensimmäisenä vuosipäivänämme kaikki muuttui ja muistan sen päivän täydellisesti, kun vanhempani ostivat lentoliput Bahamalle. Meillä oli aikaa pakata vain pari päivää ja sitten olimme jo Bahamalla nauttimassa toistemme seurasta, mutta yhtenä päivänä kun olimme lähdössä rannalle, huomasin kuinka Josh lähetteli viestejä äidilleni. Kysyin, että mistä puhuitte, mutta hän vain vastasi, että tyttärellämme on kaikki hyvin. Se oli outoa, sillä yleensä hän kertoo avoimesti asioista. Ehkä Josh ja äitini riitelivät jostain, mutta samaan aikaan en halunnut vaikuttaa vainoharhaiselta ja halusin vain nauttia loppulomasta.

Kun palasimme kotiin, kaikki oli hyvin tai niin ainakin ajattelin. Vain parin viikon päästä äitini pudotti pommin ja kertoi: ”Jätän isäsi. Tapasin jonkun toisen.” Mitä ihmettä? Vanhempani olivat olleet naimisissa 35 vuotta ja ilmoitus erosta tuli aivan yllättäen. Yritin kysellä häneltä tästä mysteerisestä miehestä, mutta hän ei sanonut sanaakaan. Olin surun murtama ja käännyin Joshin puoleen, jotta hän lohduttaisi minua. Sanoin: ”Voitko uskoa, että hän jättää isän?” Joshia ei näyttänyt kiinnostavan ja hän sanoi vain, että ”omapahan on elämänsä”. Olin hämmästynyt, sillä Josh rakasti vanhempiani, enkä ymmärtänyt, miksi hän ei ollut huolissaan tilanteesta.

Halusin selvittää, että kuka tämä mysteerinen mies oikein on. Oli sunnuntai, jolloin äitini kävi aina ruokaostoksilla. Kun hän lähti kotoa, menin tietokoneelle tutkimaan hänen Facebookiaan. Kirjautuessani sisään minusta tuntui hirveältä ja mietin, olinko vain vainoharhainen. Ehkä hän tosiaan on onneton ja tämä uusi mies muuttaa kaiken paremmaksi, mutta halusin tietää totuuden. Kun avasin hänen Facebook-viestit, hämmästyin totaalisesti löytämästäni. Viimeisin viesti oli: ”Rakastan sinua <3” ja se oli lähetetty Joshille! En voinut uskoa sitä todeksi. Josh ja äitini! Voin pahoin, kun selasin viestejä läpi ja huomasin, että heillä oli ollut kuvottava suhde jo vuoden ajan. Vaikka olin raivostunut, niin kasasin itseni ja menin Joshin luokse sanoen: ”Sinun täytyy lähteä. Suhteemme on loppu!” Näytin hänelle kuvakaappauksia heidän viestittelystään ja Josh ei sanonut sanakaan, vaan alkoi pakata. Josh oli jo lähtenyt, kun äitini tuli takaisin kauppareissulta. Äitini piteli vielä ostoksiaan käsissään, kun kysyin: ”Kuinka sinä saatoit? Miksi Josh?” Vaikka hän tajusi heti, että olin saanut asian jotenkin selville, niin silti hän yritti kiistää koko homman ja sanoi: ”Kulta olet järjiltäsi, en ikinä tekisi sinulle niin.” En halunnut kuunnella enempää ja sanoin, etten halua olla hänen kanssaan enää missään tekemisissä.

Muutama päivä myöhemmin äitini jätti isäni ja muutti pois. Ilmeisesti hän ja Josh muuttivat yhteen. Kaiken tapahtuneen jälkeen minä sekä isäni olimme musertuneita. Teki kipeää, mutta minun piti silti olla vahva ja huolehtia tyttärestäni. Vaikka äitini petti minut, niin päätin itse olla rakastava äiti omalle tyttärelleni. Sellainen äiti, johon voi luottaa, enkä anna yhdenkään miehen tulla väliimme.

Lähde: Dear Diary

Kuva: Unsplash





JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SUOSITUIMMAT