KotiUutisetKuolemansairasta Janita Lukkarista epäillään rahankeräysrikoksesta - poliisi tutkii asiaa

Kuolemansairasta Janita Lukkarista epäillään rahankeräysrikoksesta – poliisi tutkii asiaa


Hymy uutisoi, että Itä-Uudenmaan poliisilaitos tutkii saattohoidossa olevan Janita Lukkarisen harjoittamaa rahankeräystoimintaa epäiltynä rahankeräysrikoksena. Poliisi ei ole vahvistanut asiaa Hymylle Lukkarisen nimellä, mutta myöntää juuri tämän kaltaisen asian olevan vireillä.

Hymyn saamien tietojen mukaan tutkintapyyntö tehtiin perjantaina Espoon Kilon poliisiasemalla, koska se on ilmoituksen tekijää lähimpänä oleva poliisiasema. Hymyn mukaan ilmoituksen on tehnyt Lukkarisen maksullista Instagram-tiliä hallinnoinut naishenkilö. Tilillä oli ennen sen sulkeutumista yli 2 000 seuraajaa. Seuraajaksi pääsi maksamalla kaksi euroa. Sittemmin summa nousi viiteen euroon.

Lukkarinen keräsi rahaa aiemmin GoFundMe-sivulla. Myös tämä keräys suljettiin, koska Suomen lain mukaan yksityishenkilö ei saa kerätä itselleen rahaa. Ennen tilin jäädyttämistä, sinne oli Hymyn mukaan ehtinyt kertyä yli 2 000 euroa.

Lahjoituksiin osallistuneet ihmiset ovat halunneet tietää, menevätkö rahat Lukkarisen ilmoittamalle syöpäyhdistykselle, vai käyttääkö hän niitä johonkin aivan muuhun. Hänen syytetään suorittaneen keräysrahoilla omia ostoksia, kuten kameran, puhelimen, vaatteita ja sormuksia.

Lukkarinen kertoi Instagramissa saaneensa reilun 1000 euron edestä sellaisia lahjoituksia, jotka oli tarkoitettu hänen omiin tarpeisiinsa ja että hän osti niillä 380 euroa maksaneen puhelimen. Muihin ostoksiin hän sanoo käyttäneensä lehtihaastatteluista saamiaan rahoja. Lukkarinen vakuutti Instagramissa, että avustuskeräykseen tulleet rahat menevät aikanaan säätiöön.

Lähde: Hymy

Kuva: Facebook





2 KOMMENTIT

  1. Ei nyt tulis ensimmäisenä kuolemansairas jos on, mieleen sormukset, puhelimet, vaatteet ynnämuut jutut. Mutta jokaisellahan omat arvomaailmansa. Mene ja tiedä..

    • Luultavasti Janitalla olisi vain hirvittävä halu elää ja kokea kaikki se mitä vaille tulee jäämään… Kiire kokea mahdollisimman paljon kun ei haluaisi luopua elämästään… Omistaa edes jotain edes pienen hetken… Nuorella on nuoren mieli ja harva olisi tuolla iällä valmis kuolemaan kun elämän seikkailuineen kuuluisi olla edessä…

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SUOSITUIMMAT