KotiUutisetTarjoilijoilta suorat sanat: Ravintola-asiakkaiden top 20 virheet!

Tarjoilijoilta suorat sanat: Ravintola-asiakkaiden top 20 virheet!


Ravintolassa käynti voi olla kerrassaan mahtava kokemus, mikäli et itse pilaa sitä.

Alla suorapuheisten tarjoilijoiden kertomat 20 yleisintä virhettä, johon ravintola-asiakkaat kerta toisensa jälkeen sortuvat.

Jos vältät listan virheitä, vältyt myös ongelmilta ja seuraavalla ravintolakäynnilläsi on kaikki edellytykset onnistua!

1. Jos ovella on kyltti ”ODOTA PÖYTIIN OHJAUSTA!”, niin sinun täyttyy odottaa! Älä keskeytä tarjoilijaa kysymällä ”täytyykö minun odottaa? Tässä?”

2. Älä puhu puhelimessa ja odota, että sinua palvellaan. Ole hyvä ja keskeytä puhelu.

3. Älä ikinä KOSKAAN vihellä, napsuttele sormiasi tai huuda. Kohtele meitä ihmisinä, älä eläiminä.

4. ”Onko tämä hyvää?” Ole rohkea ja muodosta oma mielipiteesi ruoasta, kokeile uusia makuja! Toisen ihmisen makua on lähes mahdotonta arvioida.

5. Kun annoksesi saapuu eteesi, älä kysy: ”eihän tässä muuten ole paprikaa, pähkinää, tai mitään juureksia, kun olen niille allerginen??” ILMOITA ALLERGIAT TILATESSASI.

6. Odotettuasi ruokaa 10 min, älä väitä odottaneesi ainakin 40 min ja vaadi ilmaista juomaa. Me näemme bongista mihin aikaan olet tilannut.

7. Jos ruoassa on valttamista, niin valita ennen kuin olet nuollut lautasen tyhjäksi!

8. Jos sinun pitää olla 15 minuutin päästä junassa, niin kerro se tilatessasi, jolloin osaamme kertoa, ettei se pippuripihvi kypsänä nyt vaan onnistu.

9. Jos ravintola on täynnä, niin emme voi hankkia sinulle vapaata pöytää, vaikka kuinka iso päällikkö olet firmassasi.

10. Kun tulet täyteen ravintolaan, niin muista, että kaikki kestää normaalia pidempään. Muut asiakkaat eivät ole huonompia eikä niiden tilaukset katoa edeltänne minnekään.

11. Kuuntele tarjoilijaa, kun hän kertoo annoksesta. ”kyllä mä tiiän mitä se on tuo nyt vaan” -kommenttien jälkeen on turha valittaa, että suu palaa. Sinua on varoitettu!

12. Älä polta tupakkaa ravintolassa. Siitä nyt on pikkuinen tovi, kun tupakointi kiellettiin sisätiloissa, joten ”mä en muistanu/tienny” ei mene läpi.

13. EI. Tarjoilijaa ei saa kouraista, nipistää tai läpsäistä pakaralle, vaikka olisit kuinka juhlatuulella tahansa.

14. Jos tarjoilija sanoo, ettei sinulle tarjoilla alkoholia, se myös tarkoittaa sitä. Älä yritä tilata toiselta tarjoilijalta. Hänkin kyllä näkee ja haistaa promillemääräsi.

15. Kun olet syömässä rakastettusi kanssa, älkää lähestulkoon lisääntykö pöydässä. Menkää hotelliin. Sieltä saa huonepalvelun kautta ruokaa eikä kukaan joudu peittämään lastensa silmiä.

16. Älä anna lastesi tehdä seuraavia: juosta pitkin ravintolaa kampittaen tarjoilijoita, kiljua ja riehua koko iltaa tai heitellä ruokaa viiden metrin säteelle koko lattialle.

17. Jos lapsellasi on kakat vaipassa, mene vaihtamaan se. Veikkaanpa, että muut ruokailijat eivät halua haistella ulostetta syödessään.

18. Jos lähdet tupakalle odotellessasi annosta ja palaat tunnin kuluttua, niin kyllä, voi olla ettei annoksesi ole enää ihan kuuma. Ja EI. Sekään ei ole meidän keittiömme vika.

19. Kun olet tilannut paksun sisäfileen kypsänä, niin älä ihmettele miksi naapuripöytä sai ruuat ennen sinua, vaikka he tilasivat vasta sinun jälkeesi. Heidän salaattinsa nyt vain valmistuvat vähän nopeammin kuin paksu kypsä pihvi.

20. Jos meillä kerta on liian kovat musiikit, liian pimeä valaistus, liian nuorekas sisustus, liian nopea keittiö, ihan väärää perunalajiketta, rumat astiat, väärän merkkistä kivennäisvettä ja kärsimätöntä henkilökuntaa, niin tee meille kaikille palvelus ja MENE MUUALLE!

Kuva: Unsplash





JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SUOSITUIMMAT