KotiUutisetTOP 7: nämä ovat maailman kalleimmat autot vuonna 2022

TOP 7: nämä ovat maailman kalleimmat autot vuonna 2022


Maailman kalleimmat autot ovat kerrassaan upeita jo ulkoisesti katsottuna. Seitsemän kalleimman auton hintaluokat huitelevat jo useissa miljoonissa, mutta ykkössijalla oleva menopeli on täysin omilla luvuillaan.

7. Bugatti Divo

Arvo: 6 miljoonaa dollaria (noin 5,85 miljoonaa euroa)

Bugatti Chiron oli niin suuri menestys, että Divossa on useita samanlaisia ominaisuuksia sen kanssa. Divo on kuitenkin eksoottisemman näköinen ja eksklusiivisempi malli. Divoa valmistetaan vain 40 kappaletta.

Autossa on edeltäjäänsä parempi jousitus, kevyempi runko nopeuden lisäämiseksi ja uusi takamuotoilu. Divossa on 8,0 litran W-16-moottori neljällä turboahtimella. Divossa on 1500 hevosvoimaa ja sen kiihtyvyys 100 km/h vauhtiin tapahtuu 2,4 sekunnissa.

Sen huippunopeus? 236 mailia tunnissa (380 km/h).

6. Bugatti Centodieci

Arvo: 9 miljoonaa dollaria (noin 8,76 mljoonaa euroa)

Bugatin 2022 Centodieci on entistäkin eksklusiivisempi: näitä ylellisiä hyperautoja myydään vain kymmenen. Jokainen on jo löytänyt onnellisen ostajan, mukaan lukien jalkapallotähti Christiano Ronaldon – korkeasta hinnasta huolimatta.

Bugatti, joka on jo ennestään tunnettu ainutlaatuisista korista ja ylellisistä mukavuusominaisuuksista, on pyrkinyt antamaan Centodiecille kaiken mahdollisen tehdäkseen siitä mieleenpainuvan. 1577 hevosvoiman neliturbo W-16:lla se ei ehkä ole nopein Bugatti, mutta se on nopeimmin kiihtyvä.

Tällä mallilla Bugatti osoittaa kunnioitusta EB110:lle (tai ”centodiecille”), superautolle, joka valmistettiin 90-luvun alussa. Tuolla autolla ei oikein ollut ajoitusta toimia toivotulla tavalla. Centodiecin huippunopeus on 236 mailia tunnissa eli 379 km/h.

5. Rolls-Royce Sweptail

Arvo: 13 miljoonaa dollaria (12,66 miljoonaa euroa).

Rolls-Royce Sweptailia ei alun perin tehty mistään erityisestä syystä, vaan se oli pyyntö. Auto, joka aikoinaan voitti maailman kalleimman auton tittelin, on valloittanut kaikenlaisten autofanaatikoiden sydämet ympäri Maapallon.

Yksi parhaista asioista tässä autossa on vanhan ja uuden fuusio: moderni ylellisyys yhdistettynä 1920- ja 30-lukujen glamouriin. Puhumme klassisen Rolls-Royce-siluetin ominaisuuksista yhdistettynä innovaatioon ja teknologiaan. Vain yksi asia on tuntematon: sen omistaja. Tämä yksittäinen auto on todella ainutlaatuinen.

4. Pagani Zonda HP Barchetta

Arvo: 17,6 miljoonaa dollaria (17,14 miljoonaa euroa).

Zonda oli ensimmäinen auto Pagani Automobilin autotalosta. Vuosia sitten tuotanto olisi pitänyt lopettaa Huayraa-mallin suosimiseksi, mutta sen sijaan Pagani on julkaissut monia erilaisia ​​Zonda-erikoisversioita.

Valitettavasti Pagani Zonda HP Barchetta on myös kallein auto, jota et voi ostaa. Tästä ainutlaatuisesta Zonda-versiosta valmistettiin vain kolme ajoneuvoa. Viimeksi myytäessä yksi näistä ajoneuvoista maksoi 17,6 miljoonaa dollaria.

Sen kiihtyvyys on 0-100 km/h 3,4 sekunnissa. Zonda HP Barchetta voi saavuttaa huippunopeudeksi 220 mailia tunnissa (355 km/h).

3. Bugatti La Voiture Noire

Arvo: 18,7 miljoonaa dollaria (

Vuonna 2019 Bugatti teki loistavan brändipäätöksen julkistaessaan uusimman superautonsa. Näyttävän esittelyn ja jännittävän nimen sijaan ranskalainen valmistaja valitsi hillityn, minimalistisen ja välittömästi ikonisen nimen: La Voiture Noire, Musta auto.

Muuta kuvausta ei tarvita.

Yksityiskohtiin meneminen ei keskeytä kunnioitusta tätä upeaa ajoneuvoa kohtaan, jonka hinta on korkea: siinä on käsin muotoiltu hiilikuitukuori, quad-turbo W16 8.10L -moottori, joka tuottaa 1500 hevosvoimaa, ja kiihtyvyys 0 -60 mph (0-100 km/h) 2,4 sekunnissa.

Sen huippunopeus on 260 mailia tunnissa (420 km/h), ja sen kokonaissuorituskyvyn on suunnitellut autotalo, joka on kuuluisa siitä, että se on tuottanut maailman tehokkaimpia autoja jo vuosikymmenien ajan.

2. Rolls-Royce Boat Tail

Tällä autolla on hintaa 28 miljoonaa dollaria (27,28 miljoonaa euroa).

Rolls-Royce Boat Tail on todiste siitä, että määrä ja laatu voivat kulkea yhdessä varjostamatta toisiaan. Tämä todella ainutlaatuinen auto suunniteltiin linja-automalliksi, ensimmäinen kolmesta valmistettavasta mallista. Mitä tuo tarkoittaa? Räätälöity ajoneuvo, joka perustuu olemassa olevaan runkoon.

Auto on erityisen vaikuttava, koska siinä on J-luokan jahdin vaikutteita sekä alkuperäisen 1932 Boat Tail -veneen elementtejä. Rolls-Royce Boat Tail debytoi julkisesti Italian Concorso d’Eleganza Villa d’Estessä loppuvuodesta 2021 ja esittelee sen 6,75 litran kaksoisturbo V12-moottorillaan, jonka teho on 563 hevosvoimaa. Se on virallisesti vuoden 2022 kallein uusi auto maailmassa.

1. 1963 Ferrari 250 GTO

Ferrarille kertyy hintaa 70 miljoonaa dollaria (68,20 miljoonaa euroa).

Vuoden 2022 viimeinen osallistujamme on sama kuin vuonna 2021, ja olisimme yllättyneitä, jos toinen auto päihittää asemansa myös vuonna 2023. Joten kaikkien aikojen kalleimman auton kohdalla käännymme jälleen historiaan.

Vuonna 1964 250 GTO voitti Tour de France Automobilen, mikä merkitsee yhdeksättä vuotta peräkkäin, jolloin Ferrari voitti kilpailun. Vain 36 näistä autoista valmistettiin vuosina 1962-1963; erityinen Ferrari, joka on maailman kallein, uskomattomalla 70 000 000 dollarin hintapisteellä, voitti paitsi Tour de Francen, myös Le Mansin.

Sen huippunopeus on 174 mailia tunnissa ja kiihtyvyys 0-60 mph (0-100 km/h) 6,1 sekunnissa, joten sen tilastot eivät kestäisi nykyajan hyperautoja. Kuitenkin 60-luvulla se oli maailman nopein – ja nyt, vuosikymmeniä myöhemmin, se on edelleen pitkällä tähtäimellä kaikkien aikojen kallein auto.

Jotkut kutsuvat tätä kaunista autoa Motoring Worldin Picassoksi, jotkut taas Ferrarin pyhäksi maljaksi. Kaikkien aikojen kalleimman auton nykyisiä omistajia ovat amerikkalainen muotisuunnittelija Ralph Lauren, Pink Floydin rumpali Nick Mason ja Jon A. Shirley, Microsoftin entinen presidentti ja COO.

Kuvat autoista näet tästä linkistä. Artikkelin alussa on video sijalle 2. päätyneestä autosta, joka on virallisesti tämän vuoden kallein auto.

Lähde: Luxe Digital

Kesän 2022 hitti, joka on villinnyt naiset! Klikkaa ja tutustu.





SUOSITUIMMAT