KotiUutisetTässä ovat 10 maailman rikkainta ihmistä

Tässä ovat 10 maailman rikkainta ihmistä


Maailman rikkaimpien henkilöiden luettelo voi vaihdella vuosittain heidän viimeisimmän nettovarallisuutensa ja taloudellisen kehityksensä mukaan. Tässä alla on viimeisin lista maailman 10 rikkaimmasta henkilöstä, joka perustuu reaaliaikaiseen Forbesin 16. kesäkuuta 2022 julkaistuun listaan.

1. Elon Musk – 215,6 miljardia dollaria

Elon Musk työskentelee mullistaakseen liikenteen sekä maan päällä sähköautojen valmistaja Teslan kautta että avaruudessa rakettivalmistajan SpaceX:n kautta. Elon Muskin sähköautoyhtiön Teslan arvo on nyt lähes 800 miljardia dollaria, ja hänen nettovarallisuutensa on tällä hetkellä 215,6 miljardia dollaria. Muskin rakettiyhtiön SpaceX:n arvo on nyt lähes 100 miljardia dollaria. Teslasta on tullut maailman arvokkain autonvalmistaja, jonka markkina-arvo oli 800 miljardia dollaria lokakuussa 2021.

2. Bernard Arnault perheineen – 139,1 miljardia dollaria

LVMH Moët Hennessy -yrityksen toimitusjohtaja ja puheenjohtaha Bernard Arnault on tämän päivän toiseksi rikkain ihminen maan päällä. Hänen nettovarallisuutensa on 139,1 miljardia dollaria koostuu liiketoiminnastaan yli 70 brändissä, mukaan lukien Louis Vuitton ja Sephora. Ranskalainen liikemies ja Euroopan rikkain mies Bernard Arnault ansaitsi 100 miljardin dollarin omaisuuden viime vuoden joulukuussa.

3. Jeff Bezos – 133,4 miljardia dollaria

Amazonin perustajan ja toimitusjohtajan Jeff Bezosin nettovarallisuus on 133,4 miljardia dollaria, ja hän on tällä hetkellä maailman kolmanneksi rikkain henkilö. Hänen asemansa pysyy samana, vaikka hän erosi vaimostaan MacKenziestä vuonna 2019 ja siirsi hänelle neljänneksen osuudestaan Amazonissa. Bezos perusti Amazonin vuonna 1994 autotallistaan Seattlessa. Verkkokaupan jättiläinen on hyötynyt koronaviruspandemian eduista, ja yhä useammat ihmiset tekevät ostoksia verkossa.

4. Bill Gates – 122,4 miljardia dollaria

Bill ja Melinda Gatesin säätiön perustaja Bill Gatesin nettovarallisuus on 122,4 miljardia dollaria. Perustettuaan ohjelmistojätti Microsoftin yhdessä Paul Allenin kanssa Bill Gates myi lopulta suuren osan osuudestaan yhtiössä pitäen vain 1 %:n osakkeista. Hän sijoitti loput osakkeisiin ja muihin varoihin. Bill Gates astui 100 miljardin dollarin klubiin viime vuonna huhtikuussa, kun Microsoftin osakekurssi nousi jyrkästi tuloksen jälkeen. Bill ja Melinda Gatesin säätiö on maailman suurin yksityinen hyväntekeväisyyssäätiö.

5. Warren Buffett – 100,9 miljardia dollaria

”Omahan oraakkeli” -nimellä tunnettu Warren Buffettia pidetään yhtenä kaikkien aikojen menestyneimmistä sijoittajista. Hän johtaa Berkshire Hathaway -holdingyhtiötä, joka omistaa yli 60 yritystä, mukaan lukien kuuluisat GEICO, Duracell ja Dairy Queen -pikaruokaketju. Hänen nettovarallisuutensa on 100,9 miljardia dollaria. Hän on Yhdysvaltain kongressiedustajan poika ja hän osti ensimmäisen osakkeensa 11-vuotiaana.

6. Gautam Adani perheineen – 97,2 miljardia dollaria

Adani Group -yrityksen promoottori Gautam Adani on lohkonut liikeomaisuutensa energia-, logistiikka-, maatalous-, ilmailu- ja muille sektoreille. Adani Group on monikansallinen monialayritys, joka käsittelee satamatoimintoja ja -kehitystä Intiassa, mikä tekee Adanista Aasian rikkaimman miehen.

7. Mukesh Ambani – 96,6 miljardia dollaria

Stanfordissa opinnot keskeyttänyt Ambani on ollut yksi Aasian rikkaimmista miehistä jo yli vuosikymmenen ajan. Hän on Reliance Industries -yhtiön omistaja ja puheenjohtaja, joka tuottanut Forbesin mukaan yli 74 miljardin dollarin liikevaihdon.

8. Larry Ellison – 95,9 miljardia dollaria

Larry Ellisonin nettovarallisuus on 95,9 miljardia dollaria, jonka hän ansainnut vuonna 1977 perustamallaan Oracle-ohjelmistoyrityksellä. Hän erosi yhtiön toimitusjohtajana vuonna 2014 ja on siitä lähtien toiminut yhtiön hallituksen puheenjohtajana ja teknologianeuvonantajana. Ellison on myös ollut Teslan hallituksessa joulukuusta 2018 lähtien, kun hän osti 3 miljoonaa osaketta aiemmin samana vuonna. Hän omistaa lähes koko Havaijin Lanain saaren.

9. Larry Page – 95,0 miljardia dollaria

Googlen perustajan Larry Pagen nettovarallisuus on 95 miljardia dollaria, ja hän on yhdeksännellä sijalla maailman rikkaimpien ihmisten joukossa. Hän on myös investoinut kuuluisaan avaruustutkimusyhtiöön Planetary Resourcesiin ja rahoittaa myös ”lentävä autojen” startup-yrityksiä Kitty Hawk sekä Opener.

10. Sergey Brin – 91,4 miljardia dollaria

Sergey Brin on Alphabet-yhtiön perustajajäsen ja hallituksen jäsen. Hänen nettovarallisuus on 91,4 miljardia dollaria, jolla hän sijoittuu kymmenenneksi maailman rikkaimpien ihmisten joukossa. Hän perusti Googlen yhdessä Larry Pagen kanssa vuonna 1998, mikä listautui pörssiin vuonna 2004 ja jonka nimeksi vaihdettiin Alphabet vuonna 2015.

Lähde: Business Insider

Kuva: Unsplash

Kesän 2022 hitti, joka on villinnyt naiset! Klikkaa ja tutustu.





SUOSITUIMMAT