KotiUutisetUpea kaunotar! Piritta Hagman kertoi lantionpohjan treenistä synnytyksen jälkeen - video

Upea kaunotar! Piritta Hagman kertoi lantionpohjan treenistä synnytyksen jälkeen – video


Fysioterapeutti Piritta Hagman, 43, teki pari päivää sitten sometililleen postauksen, jossa käsitteli synnytyksen jälkeistä treenaamista:

”Ensimmäinen 3-6kk: Synnytyksen jälkeen juoksutreeniin palaaminen vaatii paljon paljon muutakin kuin vain lantionpohjanlihasten jumppaa, ja on hyvä muistaa ettei mikään kehossa ole vielä samoin kuin ennen raskautta. Ei ehkä koskaan edes tule olemaankaan, sillä tavoite on ajan myötä olla raskauden jälkeen VAHVEMPI kuin ennen raskautta.

Suurin osa synnyttäneistä menettää raskauden aikana lihasmassaa kaikkialta kehostaan, erityisesti lantion ja reisien alueelta ja sama jatkuu ensimmäisinä palautumiskuukausina. Useimmille kaiken lihasmassan kasvattaminen on vauva-aikana todella vaikeaa. Kun lantionhallinta on heikentynyt, vielä hormonaalisestikin pehmeä lantionpohja, joka on vasta parantumassa, on kovemmalla kuin koskaan. Silloin on hyvä muistaa realistisesti rakentaa ensin peruskuntoa ja lihasvoimaa koko kehossa. Tavoite ei koskaan voi olla vain odottaa, että lantionpohja ”paranee” ja sitten lähteä juoksulenkille.

Kaikista edellämainituista syistä johtuen en suosittele juokseminen aloittamista kuin äärimmäisen poikkeuksellisesti (aikaisintaan!) 3kk synnytyksestä, ja suurimmalle osalle aikaisintaan 4kk synnytyksestä. Tämä, JOS mitään kipuja tai lantionpohjan oireita ei enää ole, peruskuntotreeni sujuu jo, lantionhallinta riittää ja hyppytreeni on aloitettu perustreenin ohessa (3kk kohdalla aluksi pienillä määrillä) tunnustellen kuormituksen kestävyyttä.”

Tsekkaa päivitys videon kera alta tai Instagramista.

Artikkelikuva: Instagram





SUOSITUIMMAT