KotiUutisetTässä ovat viisi suurinta oppia rakkaudesta ja seksistä vuonna 2022

Tässä ovat viisi suurinta oppia rakkaudesta ja seksistä vuonna 2022


Tavat, joilla ajattelemme seksiä ja rakkautta, kehittyvät ajan saatossa kulttuuristen, poliittisten ja globaalien tapahtumien vaikutuksesta.

Tämä vuosi ei ollut poikkeus, joten käydään nyt niiden asioiden kimppuun.

Ihmiset ovat siirtymässä pois pitkäaikaisesta joko tai -asenteesta

Länsimaisessa kulttuurissa ihmissuhteet, sukupuoli ja seksuaalisuus on pitkään määritelty joko tai -asenteen avulla. Joko pariskunta seurustelee tai ei; henkilö on kiinnostunut naisista tai miehistä; ihminen on joko nainen tai mies. Viime vuosien aikana nämä asiat ovat kuitenkin muuttuneet vähemmän juurtuneiksi, kun yhä useammat ihmiset tarkastelevat seksuaalista suuntautumista ja sukupuoli-identiteettiä eri tavoin.

Haastamme yhä enemmän parisuhdetabuja ja perinteitä

Tänä vuonna näkyvyyttä on saanut perinteisten suhteiden haastaminen. On esimerkiksi suhteita, joissa enemmän kuin kaksi sitoutunutta romanttista ja seksuaalista kumppania asuu yhdessä. Sitten sitten on avoimia suhteita, joissa on erillisiä suhteita muiden kanssa ensisijaisen kumppanuuden ulkopuolella. Jotkut valitsevat avoliiton platonisten kumppaneiden kanssa, muodostaen kestäviä suhteita ja jopa ostamalla koteja ja suunnittelemalla tulevaisuutta läheisten ystävien kanssa.

Eroaminen on vaikeaa – ja korona sekä talous tekevät siitä vaikeampaa

Monet pariskunnat alkoivat seurustella koronarajoitusten aikana ja nyt he kamppailevat sopeutuakseen suhteisiin normaalimmissa olosuhteissa. Parisuhdeterapeutit kertovat, että jotkut parit haluavat nyt tutkia elämää yksin kuitenkaan eroamatta. Myöskään yksin asuminen ei ole nykyään halpaa, eikä myöskään ex-kumppanin ostaminen yhteisasunnon osuudesta.

Ihmiset yrittävät tehdä deittailun yhä synkemmästä maailmasta paremman

Sinkkuille navigointi treffisovellusten petollisilla vesillä on ollut edelleen vaikeaa. On kiistatonta, että treffisovelluksista on tullut nuorempien ensisijainen tapa tavata. Valitettavasti huonoa käytöstä näissä sovelluksissa esiintyy runsaasti ja jotkut käyttävät niitä uskottomuuteen tai jopa häirintään, mistä eniten kärsivät naiskäyttäjät. Mutta pandemian vuoksi monet ovat tottuneet tapaamaan uusia ihmisiä juuri verkon kautta.

Jotkut makuuhuoneet ovat ”kuolleita”, kun taas toiset kukoistavat

Vaikka pandemia antoi ihmisille aikaa tutkia ja jopa harkita uudelleen seksuaalisuuttaan, se vaikutti ehdottomasti myös ihmisten seksielämään. Monet ovat kamppailleet seksittömien avioliittojen kanssa ja tähän on vaikuttanut muun muassa raskaat työkuormat ja stressi taloudesta. Nuoremmat taas saattavat harrastaa elämänsä parasta seksiä, koska heidän painopiste ei ole välttämättä paikoilleen asettuminen, vaan kokemusten hankkiminen.

Lähde: BBC

Kuva: Pexels





SUOSITUIMMAT