KotiUutisetLue viisi merkkiä, jotka kertovat epäterveellisestä parisuhteesta

Lue viisi merkkiä, jotka kertovat epäterveellisestä parisuhteesta


Epäterveellisestä parisuhteesta lähteminen ei ole koskaan niin helppoa kuin miltä se kuulostaa. Yleensä niissä on olemassa eräänlainen emotionaalinen kiintymys, joka kehittyy ja luo ”traumasiteen”, joka voi estää kumppania lopettamasta suhteen.

Alta voit lukea epäterveellisen parisuhteen viidestä merkistä:

1. Jatkuvat riidat

Kaikki pariskunnat riitelevät toisinaan, mutta tämä merkki liittyy jatkuviin riitoihin. Tällä tavalla suhteen toinen osapuoli pyrkii jatkuvasti vähättelemään toista ja arvostelemaan kaikkea, mitä he tekevät, jolloin he tuntevat olonsa toivottomaksi, avuttomaksi ja aliarvostetuiksi.

2. Syyttäminen

Myrkyllinen henkilö todennäköisesti syyttää kumppaniaan kaikesta pahasta, mitä tapahtuu. Oletetaan esimerkiksi, että kumppani valitsee ravintolan illalliselle ja ateria on kauhea. Toinen osapuoli saattaa syyttää kumppaniaan kokemuksesta, mikä viittaa siihen, että se oli hänen kumppaninsa päätös mennä sinne.

3. Haluttomuus tehdä kompromisseja

Terveet suhteet ovat täynnä kompromisseja. Epäterveissä suhteissa toinen kumppani kuitenkin yleensä antaa kaikkensa pitääkseen toisen onnellisena. He välttelevät toisen loukkaamista, koska se voi laukaista jonkinasteista väärinkäyttöä.

4. Manipulointi

Myrkyllinen henkilö käyttää manipulointia hallitakseen kumppaniaan kieltämällä tai luomalla uudelleen aiemmin tapahtuneita asioista. He vakuuttavat kumppaninsa, että hän on tehnyt sen ja sen asian väärin.

5. Eristäytyminen

Myrkyllinen kumppani tulee usein mustasukkaiseksi ja haluaa hallita kumppaniaan eristämällä hänet ystävistä sekä perheestä. Tällainen eristäminen luo läheisriippuvuuden hyväksikäyttäjän ja sen kohteeksi joutuneen välille.

Lähde: Affinity Health Affairs

Kuva: Pexels

Syntinen syyskuu! Klikkaa ja tutustu huikeisiin pakettitarjouksiin!





SUOSITUIMMAT