KotiUutisetPoimi talteen herkullisimmat ja helpoimmat boolireseptit juhannukseksi

Poimi talteen herkullisimmat ja helpoimmat boolireseptit juhannukseksi


Rentous ja yhdessä oleminen kuuluvat olennaisena osana juhannukseen, siksi jaettavat boolit sopivat vallan mainiosti juhannuspöytään. Herkullinen booli valmistuu jo muutamalla raaka-aineella ja jokaisesta kodista löytyvillä työvälineillä.

– Juhannuksena yhdessäolo on keskiössä. Grilliruokien viereen sopiikin mainiosti jaettavaksi raikas ja kesäinen booli. Uudet juomatrendit ovat kääntyneet maltillisempaan suuntaan, eikä boolejakaan enää tehdä prosentit edellä. Matala-alkoholiset reseptit sopivat parhaiten keskikesän illanistujaisiin, kertoo pitkään ravintola-alalla vaikuttanut baarimestari ja juoma-ammattilainen Karoliina Pekkala Kåska Oy:lta.

Kotikonsteilla pärjää

– Boolin teossa pärjää jokaisesta keittiöstä löytyvillä välineillä. Nesteet voi mitata leivontamitalla, sitruunan saa mainiosti puristettua haarukalla ja isot jääpalat boolin viilentämiseen voi pakastaa pestyihin maitopurkkeihin. Kunnolliset, isot jääpalat ovatkin boolissa erityisen tärkeitä, jotta booli pysyy kylmänä pidempään, eikä vetisty. Yksi iso jää sulaa hitaammin, kuin pienet jääpalat. Isoon jäähän voi myös pakastaa hedelmiä, marjoja tai yrttejä mukaan, jolloin jäästä saa näyttävyyttä booliin, Pekkala vinkkaa.

Hyvä voi olla myös helppoa – näillä resepteillä onnistut

– Juhannuksen tarjoiluissa suosin kevyttä ja kotimaista. Kåska Casual Spirit on kuusenkerkkä-kevyttisle ja siitä on helppo valmistaa kevyitä juomia rennompaan yhdessäoloon. Smål Boosted Aperitivo on punainen, katkera aperitivotiiviste, josta on mahdollista tehdä myös käytännössä alkoholittomia juomia, vain 0,5 % vahvoja. Juhannuksena booli saattaa seistä ulkona lämpimässä, joten booliresepti kannattaa suunnitella niin, että se maistuu hyvältä vielä viimeisellä kauhallisellakin. Tykkäänkin tehdä oman reseptin myös jääpalaa varten, Pekkala pohjustaa.

Smål Punch (~0,5 %)

 • 0,5 pulloa (1 dl) Smål Boosted Aperitivo
 • 3 pulloa (2,25 l) alkoholitonta kuohuviiniä
 • koristele appelsiiniviipaleilla ja mintulla
 • valmista n. 4 l astiaan.
 • Jääpala: Appelsiiniviipaleita, 9 dl vettä.

Gentle Punch (~2,5 %)

 • 3 dl Kåska Casual Spirit
 • 3 cl Smål Boosted Aperitivo
 • 1,5 dl seljankukkamehutiiviste
 • 1,5 l kuplavesi
 • koristele sitruunaviipaleilla ja mansikoilla
 • valmista n. 4 l astiaan
 • Jääpala: Sitruunaviipaleita, mansikoita, 2 ruokalusikallista seljankukkamehutiivistettä, 8 dl vettä.

Casual Punch (~3,9%)

 • 1 pullo (5 dl)  Kåska Casual Spirit
 • 1,5 dl sitruunamehua (n. 3 sitruunaa)
 • 1,5 dl juoksevaa hunajaa
 • 1 l kuplavettä
 • koristele sitruunaviipaleilla ja basilikalla
 • valmista n.4l kulhoon
 • Jääpala: 0,5 dl sitruunamehua, 0,5 dl hunajaa, 8 dl vettä ja sitruunaviipaleita.

– Nämä boolit valmistetaan lähes identtisellä tavalla. Jää ja koristeet laitetaan astian pohjalle, päälle kaadetaan nesteet ja sekoitetaan hyvin. Poikkeuksena ainoastaan hunaja, joka sekoittuu kylmetessään huonosti. Hunaja kannattaa aina sekoittaa ensin boolissa käytettävään alkoholiin ja kaataa vasta sekoituksen jälkeen muiden raaka-aineiden joukkoon. Jäät tulee valmistella pakastimeen edellisenä päivänä, jotta ne ehtivät jäätyä kunnolla. Nesteet ja koristeet laitetaan noin litran suuruiseen astiaan ja siirretään pakkaseen jäätymään yön yli. Esimerkiksi pakasterasia, tai tyhjä ja pesty maitopurkki käy hyvin tähän tarkoitukseen, Pekkala ohjeistaa.

Lähde ja kuva: Kåska Oy

Lelut aikuiseen makuun kotiovellesi edullisesti ja helposti

– Tilaa huomaamattomasti netistä suoraan kotiovelle tai pakettiautomaattiin.

– Suomalaisesta verkkokaupasta.

– Huolella valitut tuotteet, jotka todistetusti toimii.

– Nopealla toimituksella omasta varastosta.
SUOSITUIMMAT


Jatkamalla tämän sivuston käyttöä sitoudut käyttämään evästeitä. Lue lisää

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta saisit parhaan mahdollisen selauskokemuksen. Tallennamme laitteellesi aika ajoin pieniä datatiedostoja, joita kutsutaan evästeiksi (cookies).

Sulje