KotiUutisetTop 10: TikTokin slangitermit

Top 10: TikTokin slangitermit


Nykypäivänä on vaikea pysyä perässä, mitä tulee internetin slangiin, sillä uusia termejä ja ilmaisuja ilmestyy säännöllisesti.

Vuoden 2022 aikana päivittäiseen käyttöön on jo ilmaantunut muun muassa seuraavia sanoja: ”cheugy”, ”yassify” ja ”snatched”, joita viljellään erityisesti TikTokissa. Suomennettuina cheugy tarkoittaa röyhkeää, yassify taas ilmaisee valtavan filtterimäärän käyttöä suositun kuvan kohdalla, muuttaen kohteen ulkomuotoa radikaalisti, ja snatched viittaa esimerkiksi torkkujen ottamiseen.

Kokosimme kymmenen suosituinta slangitermiä, joita TikTokissa viljellään.

  1. #FYP

Katselukerrat: 2134 biljoonaa. Tarkoittaa: sivullesi.

Tämä on katsotuin termi tai slangisana TikTokissa. FYP on akronyymi, joka tarkoittaa ”For your page”, sivullesi. Se viittaa henkilön sivuun, täyttäen sivusi suosituksilla, joita tykkäät todennäköisemmin katsoa. Monet TikTokin käyttäjät käyttävät kyseistä hashtagia videollaan, saadakseen enemmän katselukertoja, jakoja ja tykkäyksiä.

2. #POV

Katselukerrat: 490,3 biljoonaa. Tarkoittaa: näkökulma/näkökohta.

POV-lyhenne tulee sanoista ”point of view”. TikTokin luojat, jotka käyttävät POV-hashtagia esitelläkseen reaaliaikaista tilannetta, yrittäen saada katsojan tuntemaan olevansa läsnä, vain katsomassa videon tapahtumia.

TikTokin tekijät, jotka tekevät videoita POV-hashtagilla, pyrkivät esittelemään tilanteen, joka avautuu reaaliajassa, jossa katsoja tuntee olevansa siellä huoneessa ja katsomassa sen tapahtumia.
3. #Alt

Katselukerrat: 29,4 biljoonaa. Tarkoittaa: vaihtoehtoista.
Alt on lyhennys sanasta "alternative". Se tarkoittaa perusmuotoisesti "erilaista" puolta sovelluksesta, sisältäen punk-musiikin ystävät, musiikkia yleisesti rakastavat ihmiset, muodin ja kaikkea taiteellista materiaalia

4. #Savage

Katselukerrat: 18,5 biljoonaa. Tarkoittaa: Rohkeaa ja itsevarmaa henkilöä, tehden jotain rajoja rikkovaa. Tätä käytetään, kun joku toimii rohkeasti, piittaamatta seurauksista. Sanaa voidaan käyttää myös silloin, kun suoriudut jostakin vaikeasta, jostain, mitä ihmiset eivät tekisi, mutta suoriutuivat asiasta todella hyvin, saaden sen näyttämään helpolta.

5. #Shadowbanned

Katselukerrat: 16,8 biljoonaa. Tarkoittaa: Shadow Ban, "varjobannaus", katoaminen varjoihin.

Tämä termi on pulpahtanut säännöllisesti esiin viitatessa TikTokiin ja muihin sosiaalisen median sovelluksiin. Tällöin useimmat käyttäjät viittaavat alustaan, joka on alkanut näyttämään sisältöään yhä pienemmälle yhteisölle. Sama kuvastaa myös tilannetta, jossa sisältöä ei tule enää lisää.

6. #Lit

Katselukerrat: 8,6 biljoonaa. Tarkoittaa: hämmästyttävää tai loistavaa.

Lit-sanaa on käytetty slangisanana vuosisadasta toiseen, tarkoittaen alun perin "humalaista". Nyt "lit" on saanut uuden määritelmän, kuvaten jotakin jännittävää tai erinomaista.

7. #Sheesh

Katselukerrat: 8,4 biljoonaa. Tarkoittaa: Kohtelias ilmaisu jollekulle, kun joku näyttää hyvältä tai tekee jotakin hyvää.

Sheesh-sanaa käytetään myös osoittaakseen epäuskoa tai kiukkuisuutta jotakin asiaa kohtaan tai esimerkiksi hypettämiseen, innostamaan ihmisiä. Useimmiten Sheesh-hashtagia käytetään kohteliaana ilmaisuna jonkun videosta.

8. #IYKYK

Katselukerrat: 7,9 biljoonaa. Tarkoittaa: Jos tiedät, niin tiedät.

Tämä fraasi pohjautuu sisäpiirivitsiin tai valinnaiseen tietoon, josta vain tietyt ihmiset ovat perillä. Sillä voidaan viitata vaikkapa tietyntyyppiseen juomaan. Eräs TikTok-käyttäjä otsikoi kyseisellä hashtagilla videon, jossa hän söi keittoa lattialla istuen, selittäen tämän olevan todella mukavaa tyttöjen tekemää puuhaa sohvalla istumisen sijaan.

9. #Flex

Katselukerrat: 6,7 biljoonaa. Tarkoittaa: Kehuskelua.

Kun joku sanoo "flexaavansa", se viittaa heidän kaikkein vahvimmin kehuskelemaansa asiaan. Se voi olla esimerkiksi saavutus, taito tai jokin heidän oma juttunsa.

 10. #Slay

Katselukerrat: 2,5 biljoonaa. Tarkoittaa: Tehdä jotakin hienoa.

Kun joku käyttää termiä ”slay”, se tarkoittaa, että he suoriutuvat tekemisistään mainosti tai ovat siistejä, viileitä. Samaa tarkoittava termi ”killed it” viittaa esimerkiksi alfanaisiin, jotka ovat erittäin vahvoja ja itsevarmoja. Kim Kardashian on yleinen henkilö tähän viitattaessa, ilmaisten tämän olevan ”slay” omassa asemassaan.

Artikkelikuva: Pixabay





SUOSITUIMMAT