KotiUutiset4 parisuhdeneuvoa kestävään rakkauteen

4 parisuhdeneuvoa kestävään rakkauteen


Koskaan ei ole liian myöhäistä oppia uusia elämäntaitoja ja terveiden ihmissuhteiden luominen on yksi parhaista taidoista, joita sinulla voi olla. Tästä artikkelista löytyy neljä kestävän rakkauden olennaista elementtiä. Ota siis nämä haltuun, niin mahdollisuudet ovat hyvät saada loppuelämäksi onnellinen parisuhde.

1. Luo luottamus ja keskinäinen kunnioitus kumppanisi kanssa

Tee parisuhteelle turvallinen ympäristö, jossa kumpikin voi puhua rehellisesti ja vapaasti. Älä koskaan keskeytä, huuda tai vähättele toista. Jos tunteet kuumenevat liikaa, astu taaksepäin ja odota, kunnes asiat jäähtyvät.

2. Älä tuomitse

On tärkeää hyväksyä kumppanisi eikä tuomita häntä liian ankarasti. Tämä ei tarkoita, että sinun pitäisi tykätä kaikista kumppanisi teoista. Se tarkoittaa, että sinun tulee yrittää olla mahdollisimman myötätuntoinen ja avoin toista kohtaan.

3. Varatkaa aikaa toisillenne

On aivan liian helppoa laiminlyödä parisuhdetta arjen kiireessä. Monet parit päätyvät siihen pisteeseen, että heistä tulee romanttinen parin sijaan kämppäkavereita. Älä siis anna tämän tapahtua. Varaa joka viikko aikaa kumppanillesi muodostaaksesi yhteyden uudelleen.

4. Ota vastuu omista tuntemuksistasi

Kukaan ei voi ”korjata meitä”, vaan meidän on parannettava itsemme vanhoista haavoista ja arvista. Kumppanin tulisi olla tukemassa tällaisessa prosessissa, mutta viime kädessä vastuu omista tuntemuksista on tietenkin meillä itsellämme.

Lähde: Renaissance Counseling

Kuva: Pixabay





SUOSITUIMMAT