KotiUutisetMatti kiilasi ovelasti rokotejonossa – "ei tarvinnut odottaa kauaa"

Matti kiilasi ovelasti rokotejonossa – ”ei tarvinnut odottaa kauaa”


Härdellin toimitukseen otti yhteyttä Matti-niminen (nimi muutettu) mies, joka kertoi hankkineensa kolmannen rokotteen hieman erikoisella tavalla.

– Kuulun riskiryhmään ja ihmettelin, kun edellisestä rokotekerrasta oli kulunut jo puolisen vuotta ja mitään ei kuulunut. Tiesin kuitenkin, että kolmansia rokotuksia jaetaan jo. Kahta aikaisempaa kertaa varten sain ilmoituksen puhelimeen ja ajan sai helposti, Matti kertoo.

Matille tuli täytenä yllätyksenä, että kolmatta pistosta varten pitää varata itse aika, vaikka hän oli odottanut viestiä aikaisempien kertojen tapaan.

– Kuulin sukulaiseltani, että hän sai ajan vasta yli kuukauden päähän, joten jono tuntui olevan pitkä.

Matti oli aikaisemmin saanut ilmoituksen influenssarokotteesta ja hän päätti hyödyntää tätä.

– En ole koskaan ottanut influenssarokotetta, mutta huomasin niitä jaettavan samassa paikassa, jossa olin saanut kaksi ensimmäistä rokotepiikkiä. Sain ajan parin päivän päähän ja menin paikan päälle. Ei tarvinnut odottaa kauaa, sillä olin ainoa jonossa, kun taas toinen rokotejono ulottui pitkälle ulos asti, Matti kuvailee tilannetta.

Matti oli miettinyt valmiiksi, mitä hän sanoisi hoitajalle.

– Kerroin kuuluvani riskiryhmään ja kysyin influenssapiikin saatuani, voinko saada kolmannen piikin tässä samalla. Olin myös jättänyt tästä viestin aikaa varatessani. Ei mennyt kauaa ja hoitaja kävi hakemassa rokotteen, jonka sain toiseen olkapäähän, Matti toteaa.

Tällaiseen kikkailuun ryhtyminen on vähintäänkin kyseenalaista, eikä Härdellin toimitus suosittele moista touhua kenellekään.

Kuvituskuva: Unsplash





SUOSITUIMMAT