KotiUutisetIL: Tämä nainen saa tukia sossusta liki 6 000€ kuussa!

IL: Tämä nainen saa tukia sossusta liki 6 000€ kuussa!


Iltalehden Plus-liite (maksumuurin takana) kirjoittaa Amanda-nimisestä naisesta, joka saa sosiaalitoimen tukia kuukaudessa lähes 6 000 euroa.

33-vuotiaalla yh-mammalla on suuriin tukiinsa kuitenkin peruste. Hän hoitaa yksin kahdeksaa lastaan. He ovat kaikki alle 13-vuotiaita.

Nuorin yh-äidin lapsista syntyi joulukuussa.

Jutussa Amanda kertoo, että hänen tililleen tulee tukiaisia kuukausittain 5 629 euroa, josta jää vuokran jälkeen käteen noin 4 100 euroa.

Monille saadut tuet voivat olla jopa kannustinloukku. Töihin ei välttämättä edes kannata lähteä, sillä tukea virtaa niin paljon ja helposti suomalaisessa hyvinvointiyhteiskunnassa. Iltalehden juttu käsittelee myös tätä aihetta.

Amanda uskoo kuitenkin menevänsä töihin, kun lapsen voi pistää päiväkotiin. Hän laskee menettävänsä vain kotihoidontuen, kun äitiyspäiväraha on jo muutenkin loppunut lapsen ollessa päivähoitoikäinen.

Kun hän oli viimeksi töissä kolmisen vuotta sitten, tuhannen euron kuukausipalkasta tuli lisätuloa perheelle noin 500 euroa, sillä siitä miinustettiin vain kotihoidontuki, hän kertoo Iltalehdessä.





SUOSITUIMMAT