KotiUutisetVihdoin vastaus: Onko seksipalvelujen ostaminen laillista?

Vihdoin vastaus: Onko seksipalvelujen ostaminen laillista?

Usein kuulee seksityöntekijöiden valittelevan etteivät suomalaiset tiedä laista mitään. Sotketaan Ruotsin harjoittama seksikielto Suomeen ja väitetään että Suomessakin seksin myyminen ja ostaminen olisivat laitonta.

Kerrotaan nyt vihdoin totuus. Asialla on suomalainen seksityöntekijä, joka käyttää nimeä Milla. Emme markkinoi tässä yhteydessä hänen palvelujaan vaan tämä on puhtaasti kiinnostavasta ilmiöstä journalistisessa merkityksessä tehty juttu. Näin Milla toteaa:

-Seksin ostaminen ja myyminen on Suomessa täysin laillista. On toki poikkeuksia. Mitä ne sitten ovat?

-Seksiä ei saa ostaa ihmiskaupan uhrilta.

-Seksiä ei saa ostaa alaikäiseltä (alle 18-vuotiaalta), myös yritys on rikos

-Seksiä ei saa myydä tai tarjota julkisella paikalla, kuten ravintolassa tai kadulla

Härdelli tarkasti lainkohdat, ja juuri näin asianlaita on kuin Milla väittää. Lisäksi Milla kertoo:

-Ihmiskaupan uhrilta ostaminen on vaikea asia todentaa, mutta jos henkilö ei osaa suomea tai edes englantia ja joku hoitaa puhelimessa asoita hänen puolestaan, niin tiedät varmuudella että nyt ei ole asia kunnossa. Itsenäiset ammatinharjoittajat eivät toimi niin.

-Moni luulee että koska suojaikäraja seksissä on 16 vuotta, se koskisi myös ostoseksiä. Ei koske. Siinä raja on 18 vuotta. Kannattaa harkita kaikenlaisten kontaktien harjoittamista 16-18-vuotiaiden kanssa, sillä jos tuonikäinen väittää että yritit maksaa seksistä, olet heti nalkissa ja rikollinen.
SUOSITUIMMAT


Jatkamalla tämän sivuston käyttöä sitoudut käyttämään evästeitä. Lue lisää

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta saisit parhaan mahdollisen selauskokemuksen. Tallennamme laitteellesi aika ajoin pieniä datatiedostoja, joita kutsutaan evästeiksi (cookies).

Sulje