KotiUutisetEmmy-gaalassa ehdolla myös kuumaa seksiä pursuava Bridgerton

Emmy-gaalassa ehdolla myös kuumaa seksiä pursuava Bridgerton


Yhdysvaltojen televisioalan arvostettu Emmy-palkintogaala järjestetään tulevana sunnuntaina, mutta varaslähtö otettiin jo viime viikonloppuna, jaettiin Creative Arts Emmy -palkinnot. Samalla alkoivat lämmetä spekulaatiot tulevista voittajista.

Katsojien suuressa suosiossa olleet fantasia-, supersankari- ja scifi-sarjat ovat yleensä loistaneet poissaolollaan Emmy-ehdokkuuksissa, lukuun ottamatta muutamia poikkeuksia kuten Game of Thrones, Stranger Things ja Westworld. Niin sanottujen genre-sarjojen mukanaolo on ollut pikemmin poikkeus kuin sääntö, mutta nyt asiaan on tullut muutos. Tämän vuoden ehdokaslistoilta löytyvät muun muassa The Falcon and Winter Soldier, The Boys, Doom Patrol, Lovecraft Country, Lucifer, The Mandalorian ja WandaVision.

Creative Arts Emmy -palkintoseremonioissa uudet tulokkaat pääsivät näyttävästi esille, kun esimerkiksi The Mandalorian pokkasi jo seitsemän Emmyä. Star Wars -universumiin sijoittuvalla sarjalla on myös eniten Emmy-ehdokkuuksia, 24, joka on sama määrä kuin Englannin kuninkaallisesta perheestä kertovalla The Crown -epookkisarjalla.

Marvelin WandaVisionilla on yhteensä 23 ehdokkuutta, joista se voitti jo viime viikonloppuna kolme. Ne olivat samalla Marvelin historian ensimmäiset Emmy-palkinnot. Mr Green myös arvioi, että WandaVisionin Paul Bettany on ennakkosuosikki Emmy-palkintoon parhaasta miespääosasta minisarjassa. Hän on tosin kertoimissa vain hieman The Undoing -minisarjan Hugh Grantin edellä.

Sunnuntain Emmy-gaalan suurin ennakkosuosikki on The Crown, jota pidetään käytännössä varmana voittajana parhaan draamasarjan kategoriassa, jonka kakkossuosikkina on monien yllätykseksi The Mandalorian. The Crownin näyttelijäkaartista ylivoimaisimpia voittajasuosikkeja ovat nuorta prinssi Charlesia esittävä Josh O´Connor (paras miespääosa), Walesin prinsessa Dianaa esittävä Emma Corrin (paras naispääosa) sekä pääministeri Margaret Thatcheria esittävä Gillian Anderson (paras naissivuosa). Palkinto parhaasta miessivuosasta draamasarjassa menee Mr Greenin mukaan Michael K. Williamsille roolistaan Lovecraft Country –kauhufantasiasarjassa.

Sunnuntain Emmy-palkintojen selkein voittajasuosikki on The Crownin lisäksi Jason Sudeikisin ja Hannah Waddinghamin tähdittämä Ted Lasso -komediasarja, jolle ei uskota löytyvän edes kilpailua. Mr Greenin mukaan Ted Lasso voittaa sunnuntaina kolme Emmyä: paras komediasarja, paras naispääosa komediasarjassa ja paras miespääosa komediasarjassa.

Käytännössä ilman uhkaajia ovat myös tosi-tv-pohjaisissa kilpailuohjelmissa RuPaul’s Drag Race sekä varietee-puheohjelmissa Last Week Tonight with John Oliver.  

Tasaisin kamppailu tullaan ennakkoarvioiden mukaan käymään kategorioissa paras minisarja ja paras naispääosa minisarjassa. Eniten Creative Arts Emmy -palkintoja (9) voittanut Anya Taylor-Joyn tähdittämä Musta kuningatar (The Queen’s Gambit) on hienoinen ennakkosuosikki, mutta Oscar-voittaja Kate Winsletin tähdittämä Mare of Easttown on tiukasti kannoilla molemmissa kategorioissa lähes samoilla kertoimilla.

Alla joitakin esimerkkejä 73. Primetime Emmy -palkintojen kertoimista.

Paras draamasarja

The Crown  1.20

The Mandalorian 6.00

Bridgerton 7.00

The Handmaid’s Tale  11.00

Paras naispääosa draamasarjassa

Emma Corrin (The Crown)  1.25

Mj Rodriguez (Pose)  4.00

Elisabeth Moss (The Handmaid’s Tale)  11.00

Olivia Colman (The Crown)  17.00

Paras miespääosa draamasarjassa

Josh O’Connor (The Crown)  1.20

Billy Porter (Pose)  5.50

Regé-Jean Page (Bridgerton)  7.50

Matthew Rhys (Perry Mason)  26.00

Paras minisarja

The Queen’s Gambit  1.50

Mare of Easttown  2.50

I May Destroy You  9.00

The Underground Railroad  13.00

Kaikki kertoimet: Mr Green





SUOSITUIMMAT