KotiUutisetEmpiirinen tutkimus: Tällainen on peppumies, tällainen on tissimies

Empiirinen tutkimus: Tällainen on peppumies, tällainen on tissimies


Miehet aivan tunnetusti jaetaan kahteen kastiin. On niitä jotka pitävät naisten pakaroita seksikkäimpinä osina naisvartalossa – ja sitten taas tissimiehiä. Nopeasti ja empiirisesti ”kuulosteltuna” tissimiehiä tuntuisi olevan enemmän. Tämä saattaa johtua osaksi siitäkin, että on myös olemassa kolmas lajityyppi. Sellainen, joka tykkää molemmista: niin tisuista kuin pepuista, mutta silti enemmän tisuista.

Mutta mitä eroa näillä miestyypeillä on? Millainen on luonteeltaan ja arvomaailmaltaan peppumies ja millainen tissimies? Mitkä ovat ratkaisevat erot näiden välillä? Kumpi oli ensin, muna vai kana, tissi- vai peppumies?

Vanha luolamiesviisaus kertoo, että ennen sivistystä ihmiset yhtyivät takaapäin koira-asennossa. Tarvittiin sivistystä, jotta katseen mahdollistava seksuaalinen yhteys edestä päin oli mahdollista.

Mies olisi siis ennen muinoin kiihottunut peppukukkuloista, mutta tarvittiin jotain kiinnekohtaa, että hän kiihottuisi myös edestä päin rakastelusta. Tissit muistuttivat pakaroita – joten voilá!

Kukaan ei ole kertomassa miten asiat olivat, joten nämä ovat – sittenkin – vain todistamattomia teorioita. Luolamiesviisauden mukaan peppumiehet olisivat jääneet esihistorialliselle tasolle, kun taas tisumiehet olisivat sivistävän huijauksen uhreja.

Asiaa pähkäillyt suomalaisnainen sen sijaan on tehnyt empiiristä tutkimusta tisu- ja bebamiekkosista ja esittelee tulosta keskustelupalsta-avauksessaan. Näin hän toteaa:

-Oma kokemus tissimiehistä on, että ovat usein seksikeskeisiä. Yleensä he haluavat kuitenkin paljon lapsia ja arvostavat enemmän perinteisiä sukupuolirooleja ja naisellisia naisia. Peppumiehissä taas on mielestäni enemmän monimuotoisuutta mitä luonteeseen ja käyttäytymiseen tulee. Ehkä he ovat vähemmän seksikeskeisiä keskimäärin ja enemmän perhekeskeistä tyyppiä.

Mitä mieltä sinä olet? Esitä omia arvioitasi.





SUOSITUIMMAT