KotiUutisetRiesana isot rinnat – "en soisi näitä edes pahimmalle viholliselleni"

Riesana isot rinnat – ”en soisi näitä edes pahimmalle viholliselleni”


20-vuotiaalla naisella on poikkeuksellisen isot rinnat. Se on ollut hänelle raskas taakka kannettavaksi jo vuosien ajan.

Wolverhamptonissa asuva Esme Clemson saa miehiltä jatkuvasti häiritseviä kommentteja kulkiessaan kadulla.

– En soisi näitä edes pahimmalle viholliselleni. En usko, että ihmiset ymmärtävät, miten vakava ongelma tämä on. Julkinen terveydenhuolto ei kuitenkaan maksa leikkausta, kertoo Clemson.

Clemsonin rinnat ovat kokoa 32JJ, joka vastaa eurooppalaisittain noin kokoa 80J. Toinen rinnoista paloi Nando’s-nimisessä työpaikassa osuessaan grillin kuumaan pintaan, ollen yksi Clemsonin tuskallisimmista kokemuksista, joka aiheutuu rintojen koon vuoksi.

20-vuotias nainen on yhä traumatisoitunut kouluaikojen kokemustensa vuoksi, jolloin häntä kutsuttiin jatkuvasti ”isotissiksi”. Traumojen jatkoksi Clemson saattaa kuulla kadulla miesten mielipiteitä hänen vartalostaan.

Tavoitteena leikkaus

Lopulta Esmen mitta tuli täyteen ja hän käynnisti keräyksen, jonka tarkoitus on saada leikkausrahat kokoon. Tavoitteena on pienentää rinnat C-kokoiseksi.

– Ei mene päivääkään, ettenkö ajattelisi rintojeni pienennystä. Se merkitsisi minulle koko maailmaa, toteaa Clemson.

– Tämä ei ole siunaus. Rintani eivät ole terhakat, ne roikkuvat ja nuokkuvat. Niissä on venymisen jälkiä joka puolella, eivätkä ne ole houkuttelevia tai kivoja katsoa, avautuu Clemson.

Rinnoista on muutenkin ollut haittaa esimerkiksi selkävaivojen muodossa. Tuskallisin muisto on kuitenkin työpaikalta, jossa hän poltti toisen rintansa sivustaa grilliä puhdistaessaan nojaamisen vuoksi.

Rintojen iho kärsii myös aknesta.

– Koska ihoa on paljon rinnan ja keskivartalon alueella, se aiheuttaa hikoilua. Sen vuoksi aknea muodostuu tietyille alueille. Se tekee rinnoistani rumat, ja saa minut tuntemaan oloni rumemmaksi. kertoo Clemson.

Traumoja kouluajoista

Ikävuosien 13 ja 14 välillä Clemsonin rinnat venähtivät B-kupista E:hen, jolloin epämieluisaa huomiota alkoi tulla enemmän. Rintojen koko kasvoi 1–2 kuppikokoa vuodessa, joka vain lisäsi törkeiden kommenttien määrää.

– Minulla oli paljon enemmän poikia kavereina kuin tyttöjä. Rintani olivat jatkuvasti vitsailun tai keskustelun aihe. Ihmiset olivat jatkuvasti yliseksualisoimassa, harmittelee Clemson.

Clemson oli myös ihastunut yhteen poikaan, mutta hän oli todennut olleensa kiinnostunut vain kropan vuoksi, ei kasvojen.

– Käytän aina bleiseriä, koska olin niin itsetietoinen. En halunnut rintojeni keräävän huomiota. Peitän ne edelleenkin, kertoo Clemson.

Clemson kertoo myös Lontoon-matkastaan, jolloin hän oli ystäviensä seurassa.

– Olin pukeutunut sortseihin ja toppiin, kun eräs mies lähti seuraamaan, kommentoiden jatkuvasti vartaloani, vaikka olin ystävieni kanssa. Käskin häntä häipymään, mutta mies ei uskonut. Olen niin täynnä tuollaista. Sitä on vaikea välttää, kun on tällainen kroppa kuin minulla, pohtii Clemson.

Kaiken kaikkiaan Clemsonia kutsuttiin ”kissaksi” kaikkiaan seitsemän kertaa Lontoon-reissullaan eri ihmisten toimesta.

Toivoa näköpiirissä

Clemson on ollut usein yhteydessä sosiaaliseen terveydenhuoltoon vuodesta 2018 asti. Lääkärit kuitenkin kertoivat toistuvasti samat sanat: leikkaukseen ei ollut pääsyä ennen 21 ikävuoden täyttymistä ja riittävää painonpudotusta.

Sittemmin painonpudotusta on tapahtunut, Clemsonin onnistuttua pudottamaan vaatekokoa kaksi yksikköä pienemmäksi. Tämän vuoden huhtikuussa todettiin, että hänen painoindeksinsä on edelleen liian suuri.

– 18-vuotiaasta lähtien olen ollut vastaanotolla joka vuosi. Aina on kuitenkin jotain ollut pielessä, murehtii Clemson.

Korona ja muutto esteinä

Clemson harmitteli erityisesti, että hän olisi ollut sopivan painoinen vuonna 2020, mutta tuolloin koronaepidemia oli esteenä leikkaukselle. Aiemmin hän taas oli ollut liian nuori.

Tämän vuoden kielteinen päätös sai kuitenkin kyyneleet Clemsonin silmiin, sillä se oli hänen viimeinen mahdollisuutensa päästä julkisen puolen leikkaukseen.

Clemsonin perhe nimittäin muuttaa Kanadaan, joten viimeisenä oljenkortena hän laittoi pystyyn rahankeräyksen. Sen tavoitteena on kerätä 6 000 puntaa leikkausta varten ennen kuin osoite vaihtuu Kanadaan.

– Nyt on epävarmaa, pääsenkö leikkaukseen ennen muuttoa Kanadaan, toteaa Clemson.

GoFundMe-sivustolla oleva keräys on tähän mennessä tuottanut 951 puntaa, joten matkaa on vielä reilun 5 000 punnan verran.

Lähde: Mirror
Kuvituskuva: Pixabay





SUOSITUIMMAT