KotiUutisetIL: Helsingin roskaiset kadut pöyristyttävät viikonloppuisin – kuvalinkki

IL: Helsingin roskaiset kadut pöyristyttävät viikonloppuisin – kuvalinkki


Auringon noustessa paljastuu karmiva näky: Helsingissä sijaitsevan pikaruokalan viereinen katu on kuin kaatopaikan lähinaapuri. Näky on tuttu etenkin viikonloppuisin.

Tyhjiä hampurilaiskoteloita, käärepapereita, pakkauspusseja, serviettejä ja juomamukeja piisaa. Määrä on todennäköisesti ollut vieläkin pahempi, mutta tuuli ja linnut ovat levittäneet törkyä ympäriinsä.

Keskustassa asuva ja aamuisin lenkkeilevä Matti Mönttinen kertoi omat ajatuksensa ikävästä ilmiöstä.

– En itsekään ole aina mikään enkeli, mutta tämä on jo ihan herjaamista, että roskaa vain syydetään pitkin katuja. En tiedä johtuuko se siitä, että ajatellaan, että joku muu ne lopulta kuitenkin siivoaa, toteaa Mönttinen.

Yksi Mönttisen toteama asia herättää hieman hilpeyttä.

– Ehkä pitäisi tehdä jotain tosi radikaalia, kuten vain jättää ne roskat sinne kaduille viikoksi ja katsoa, jotta se avaisi roskaavien ihmisten silmiä, Mönttinen toteaa.

Yksi osasyy jäteongelmaan koskee myös pursuavia roskiksia, sillä tähteitä hamuavat linnut levittävät jätteitä ympäriinsä. Yhtenä päämääränä on lisätä roskisten määrää ja onpa jäteongelma poikinut myös ideakilpailun roskaamista vastaan.

Suurimpina ongelmina pidetään ihmisten asennetta ja välinpitämättömyyttä. Tästä linkistä voit katsoa kuvan, joka on otettu McDonalds-pikaruokalan edustalta.

– Jos aikuiset ihmiset heittävät roskia maahan, se kertoo tietenkin asenteesta, kommentoi Heli Ryhänen, McDonaldsin viestintäjohtaja.

Lähde: Iltalehti
Kuvituskuva: Pixabay





SUOSITUIMMAT