KotiUutisetSuomen yllätys Euroviisuissa toisi vedonlyöjille jättivoiton

Suomen yllätys Euroviisuissa toisi vedonlyöjille jättivoiton


Eurovision laulukilpailu järjestetään tänä vuonna Rotterdamissa 18. – 22. toukokuuta. Suomi on mukana toisessa semifinaalissa, joka kisataan torstaina 20. toukokuuta.

Kisan ennakkoarvioissa on nähty jo melkoisia yllätyksiä. Kaikkien muiden maiden kilpailukappaleet ovat nyt selvillä paitsi Ruotsin ja Islannin, joiden kappaleet selviävät lauantaina 13.3., jolloin on Ruotsin karsintafinaali ja Islannin kappale vasta julkaistaan. Silti vielä eilen illalla Islanti oli koko kisan voittajasuosikki. Ruotsi on tällä hetkellä ennakkosuosikkilistan viidentenä Bulgarian ja Liettuan kanssa.

Suomen edustaja on UMK:n historian ylivoimaisimmin voittanut Blind Channel tarttuvalla violent pop -kappaleellaan ”Dark Side”. Ennakkoarvioiden mukaan Suomi etenee Euroviisujen finaaliin, jossa se on tällä hetkellä rankattuna yhdennelletoista sijalle. Suuri joukko suomalaisia ja ulkomaisia viisufaneja on kuitenkin sitä mieltä, että Suomella on nyt ensimmäistä kertaa sitten Lordin ja vuoden 2006 tuhdit eväät voittoon saakka. Suomen jättiyllätys olisi erityisen herkullista myös vedonlyöjille, sillä se tuottaisi Mr Greenin kertoimilla peräti 21-kertaisen voittopotin.

Euroviisujen voittajasuosikki on tällä hetkellä Sveitsi, joka oli vielä eilen jaetulla seitsemännellä sijalla.  Ennakkoasetelmat voivat siis edelleen muuttua suurestikin, varsinkin lauantain jälkeen, kun kaikki kappaleet on saatu selville.

Ylivoimaisesti epätodennäköisimpien voittajaehdokkaiden tilanne sen sijaan ei ole muuttunut. Ennakkoarvioissa pahnan pohjimmaisina ovat pysytelleet jo pitkään Valko-Venäjä ja Albania.

Kertoimet: Euroviisut 2021, lopullinen sijoitus

Sveitsi                                             5.50

Italia                                                7.50

Ranska                                            7.50

Islanti                                              8.00

Bulgaria                                          11.00

Liettua                                            11.00

Ruotsi                                             11.00

Kypros                                            15.00

Malta                                              15.00

San Marino                                   18.00

Suomi                                            21.00

39. Valko-Venäjä                       201.00

40. Albania                                    251.00

Kaikkien maiden kertoimet ja pelikohde: Mr Green





SUOSITUIMMAT